- Et bittert og ondsinnet angrep

Ferguson er rasende på avisenes kritikk av Bebe.

VERNER OM FAVORITTENE: Alex Ferguson er sint på avisene som skrev at nysignerte Bebe har vært dårlig på trening. Her er de to sammen med en annen kar med kallenavn, Chicharito (midten).Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
VERNER OM FAVORITTENE: Alex Ferguson er sint på avisene som skrev at nysignerte Bebe har vært dårlig på trening. Her er de to sammen med en annen kar med kallenavn, Chicharito (midten).Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): Det vakte oppsikt da Manchester United-manager Alex Ferguson brukte 70 av sine millioner på å hente helt ukjente Bebe til Old Trafford i sommer, usett.

Og sett ble heller ikke Bebe, eller Tiago Manuel Dias Correia, da United-reservene spilte kamp mot byrival City denne uka, noe som førte til rapporter i engelsk presse om at Bebe har vært så dårlig på trening at han ikke ble funnet verdig en plass i troppen av reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær.

I dag slår en sint Alex Ferguson tilbake mot skriveriene om 20-åringen.

- Bebe holder på med et kondisjonstrenings-program, fordi den fysiske formen hans ikke er i nærheten av de andres. Men bortsett fra det har han gjort det bra. Jeg vet han har mottatt noen ondsinnede angrep fordi han ikke spilte reservelagskampen, men det var aldri planen, sier skotten, ifølge Guardian.

Bittert angrep
Ferguson har sagt han handlet på instinkt da Manchester Uniteds speiderapparat tipset ham om den portugisiske spissen i august. Manageren handler sjelden uten å sjekke varene grundig først, men denne gangen valgte han å ta sjansen.

Det var også Guardian som skrev om Bebes skuffende treningsinnsats for et par dager siden, og avisa trakk fram dårlig ballbehandling som en av de største manglene til unggutten.

Men ifølge Ferguson er det altså bare kondisjonen det er noe i veien med, selv om det skal sies at Bebe spilte fem oppkjøringskamper for Vitoria rett før United snappet ham opp.

Sir Alex mener likevel kritikken er urettferdig.

- Gutten fortjente ikke dette. Han er en ung mann som prøver å jobbe seg opp innen fotballen. Det var unødvendig, og et veldig bittert angrep, sier Ferguson.

- Kvalitetsmessig er han strålende. Han er en fantastisk avslutter. Vi har blitt veldig imponert, det er bare den fysiske formen vi må få på plass, sier han.

Ferdinand på vei
Bebe er ikke klar, men Alex Ferguson kan i det minste glede seg over at forsvarsklippen Rio Ferdinand kan gjøre skadecomeback langt tidligere enn først forventet.

Ferdinand har brukt lang tid på å komme tilbake etter en kneskade som satt ham utenfor sommerens VM i Sør-Afrika.

I forrige uke sa Ferguson at han håpet å ha Ferdinand tilbake i begynnelsen av oktober, men stopperen har gjort stor framgang og var tilbake på trening denne uken, og forventes å spille igjen  i løpet av et par uker.

- Rio har trent denne uken og han har overrasket meg. Han har hatt fantastisk framgang, sa Ferguson.