- Et bonuspoeng

Hareide jubler over Moldovas gavepakke.

• Norges gruppe: Dette er stoda før Bosnia-kampen

(Dagbladet.no): Moldova gjorde Åge Hareide og Norges landslag en kjempetjeneste ved å holde Tyrkia til 1-1 lørdag.

Det tyrkiske poengtapet betyr at Norge ikke er nødt til å vinne alle sine gjenstående kamper for å være sikker på EM-tur.

- Det er et bonuspoeng, men nå er det for alvor i våre egne hender, sier Åge Hareide til Dagbladet.no etter å ha fulgt kveldens EM-runde.

Ekstra motivasjon

Om bare tyrkerne slås på Ullevaal neste måned, kan Norge greie seg med uavgjort enten mot Bosnia onsdag eller i den avsluttende bortekampen mot Malta.

- Det er ingen tvil om at dette er en motivasjons-innsprøyting for oss, sier Hareide, som også likte det han så av Hellas-kampen, der Bosnia kjempet med ti mann mot overmakten.

- Vi kan håpe at de brukte mye krefter, sier landslagssjefen.

VÆRSÅGOD, ÅGE: Moldovas poeng mot Tyrkia betyr at Norge ikke må vinne de tre siste EM-kvalikkampene. Foto: REUTERS/SCANPIX
VÆRSÅGOD, ÅGE: Moldovas poeng mot Tyrkia betyr at Norge ikke må vinne de tre siste EM-kvalikkampene. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Hareide la på dagens trening mye vekt på at den norske midtbanen er bedre trent enn på lenge, og tror Norge drar fordel av å ha hatt spillefri i helga.

Trodde på Moldova

Hareide hadde faktisk tro på at Moldova skulle klare poeng mot Tyrkia, etter at laget har vist framgang de siste månedene.

- Men vi får vente med skålen til Malta, sier Hareide til Dagbladet.no.

Viorel Frunza ga Moldova ledelsen i det 17. minutt, og ledelsen sto seg helt til Umit Karan utlignet i det 17. minutt av annen omgang.

Flere mål fikk ikke tyrkerne, som nå er ett poeng foran Norge når begge lag har spilt ni kamper.

- Et bonuspoeng
- Et bonuspoeng
FORNØYD: Åge Hareide er glad for håndsrekningen fra Moldova, men er fortsatt klar på at Norge må konsentrere seg om sin del av jobben som skal ordne EM-billett.