- Et cupmesterskap står veldig høyt

- Noe av det største man kan oppleve, sier «Mix».

VIL TIL ULLEVÅL: Mikkel Diskerud innrømmer at han er svært lysten på en cupfinale med Rosenborg.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIL TIL ULLEVÅL: Mikkel Diskerud innrømmer at han er svært lysten på en cupfinale med Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Det er duket for et av norsk fotballs mest prestisjefylte oppgjør i kveld, når Rosenborg tar imot Vålerenga på Lerkendal i kvartfinalen i cupen.

I år er det nøyaktig ti år siden Rosenborg sist løftet kongepokalen på Norges landslagsarena, etter å ha slått Bodø-Glimt 3-1 etter ekstraomganger.

Siden den tid, har det blitt bråstopp for trønderne på veien til Ullevål.

Det vil Mikkel «Mix» Diskerud gjøre noe med.

- Et av mine store mål
- Å komme til en cupfinale og vinne den, er noe av det største man kan oppleve. Det har alltid vært et av mine store mål i Norge, sier RBK-spilleren, som faktisk var med å se sine gamle lagkamerater i Stabæk tape 4-1 mot nettopp Vålerenga i cupfinalen i 2008.

En pur ung «Mix» var da henvist til tribunen.

Nå er revansjelysten stor.

- Jeg var veldig ung, men fikk jo hilse på kongen og være en del av festen. På en annen side fikk jeg ikke vært med så mye som jeg ønsket, og selv om vi ikke vant, så jeg tydelig at gutta koste seg. Det ønsker jeg også å oppleve, sier 22-åringen.

Skal gi alt
Foran kveldens batalje på Lerkendal, lover midtbanestrategen at Rosenborg skal gi alt de kan for å komme ett steg nærmere Ullevål:

- Jeg gleder meg som en unge! Det er sånne typer oppgjør man ser fram til, og jeg tror Vålerenga skal få slite fælt hvis vi spiller som vi vet vi kan i 90 minutter. Vi skal gi alt, og ikke slippe oss ned. Vålerenga er et bra lag, og kan straffe oss hvis vi ikke er på nett, avslutter «Mix».

Rosenborg - Vålerenga kan du se på NRK2 fra klokken 18:25 i kveld.

GULLDRØMMEN: «Mix» håper å gjøre som Hødd-spillerne gjorde i fjor. Nemlig å løfte Kongepokalen på Ullevål Stadion. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GULLDRØMMEN: «Mix» håper å gjøre som Hødd-spillerne gjorde i fjor. Nemlig å løfte Kongepokalen på Ullevål Stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer