NY STABÆK-HELT: Ernest Asante er i ferd med å skyte seg inn i hjertene til Stabæk-fansen. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport
NY STABÆK-HELT: Ernest Asante er i ferd med å skyte seg inn i hjertene til Stabæk-fansen. Foto: Sjur Stølen / DigitalsportVis mer

Et datasøk kunne skremt målkongen fra å gå til Stabæk

- Nesten alle spillerne hadde forlatt klubben.

• Stabæk - Sandefjord 4-0 (1-0)

NADDERUD STADION (Dagbladet): I oppgjøret mot Sandefjord scoret Ernest Asante (26) for første gang i karrieren mål i sin femte kamp på rad.

Etter overgangen fra Start har ghaneseren vært glitrende i nye omgivelser på Bekkestua og en stor del av grunnen til at Stabæk ligger på delt førsteplass i Tippeligaen etter åtte runder.

- Det er en fantastisk tid for meg. Jeg er veldig glad. Jeg har aldri scoret mål i fem kamper på rad før. Jeg takker gud for hvordan ting går for tiden. Det er veldig godt å være en del av dette Stabæk-laget. Alle er fornøyde og glad for måten vi spiller på, sier Asante til Dagbladet.

Derfor valgte han Stabæk I fjor scoret 26-åringen åtte tippeligamål for Start fra sin høyre kant-posisjon, mer enn noen annen spiller i klubben. Det bidro til å gjøre Asante til en publikumsyndling på Sør Arena. Han stortrivdes også personlig på sørlandet.

Derfor var det ikke enkelt å si ja til Stabæk da Starts svake økonomi tvang dem til å akseptere budet bæringene kom med i vinter.

- Og da jeg fikk tilbudet fra Stabæk gikk jeg inn på nettsiden og sjekket hvilket lag de hadde. Da fant jeg ut at nesten alle spillerne hadde forlatt klubben, sier Asante.

- Hva ble avgjørende for valget ditt?

- Jeg tenkte at det beste ville være å reise og jobbe under Bob Bradley. Alle vet at han er en glimrende trener. Jeg synes han er helt spesiell. Han er den beste treneren jeg har hatt, sier Asante, som aldri har angret på valget.

Aldri vært bedre Det har heller ikke Stabæk gjort, for denne sesongen har Asante dannet en fryktinngytende angrepstrio sammen med Adama Diomande og Yassine El Ghanassy. Mens sistnevnte har notert seg for fire målgivende pasninger, har Asante og Diomande scoret fem mål hver.

Til Dagbladet forteller Bradley at han er glad for at relasjonene mellom de tre har blitt så gode på så kort tid. Den amerikanske treneren tror likevel at Fotball-Norge fremdeles har til gode å se spillerne på deres absolutte toppnivå.

- De utfyller hverandre. Dio har fysisk tilstedeværelse og jobber hardt, Ernest kommer på høyre med farten sin og Yassine er spennende når han går innover i banen med ballen. Man kunne se tidlig at de hadde ferdigheter som kunne passe sammen, men jeg tror ikke vi har sett det beste av dem, sier Bradley.

Samtidig mener Asante at han aldri har vært bedre.

- Ikke med tanke på å score mål, men jeg føler formen bare blir bedre og bedre for hver kamp.