- Et destruktivt lag

TRONDHEIM (Dagbladet): Her ligger Drillos tapre Vålerenga-soldater knuste igjen i garderoben etter et høyst fortjent tap på Lerkendal. Depresjonen gnager nok videre etter RBK-trener Trond Sollieds utvetydige dom: - Et destruktivt lag.

Rosenborgs trenerpar la ikke bånd på seg etter kampen. Heller tvert imot. Verken Trond Sollied eller assistent Ola By Rise kan mistenkes for å være skap-drilloser etter 88,25 minutter fylt av lidelse. De så egne elever stampe hjelpeløst mot Vålerenga-manngarden rundt 16-meteren. Herrenes dom etterpå var hentet fra RBK-dypet:

Ola By Rise:

- Dette er ikke framtidas fotball.

Trond Sollied:

- Aldri godt å se et destruktivt lag vinne kamper. Sånn sett var dette en seier for fotballen.

Kjipt for Lars

Drillos-assistent Lars Tjærnås tok spillestil-slakten med lett undring - og en aldri så liten såret undertone.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de er så opptatt av fotballen vi spiller, sier Tjærnås. I går mobil-snakket han ikke med sjefen i sjukesenga så mye som et eneste tellerskritt før kampen.
Ikke trengte han det heller. Det var tydelig at spillerne hadde skjønt hva jobben gikk utpå.

- Bedre å ligge bakpå med hele laget enn å gå voldsomt på offensivt, og tape 6-0, sier gårsdagens ulykkes-back Joachim Walltin. Han klippet ned Bent Inge Johnsen til straffesparket som ga tre RBK-poeng.

- Må være kjedelig å spille sånn. Synd for fotballen, sier Bent Skammelsrud.

Arbeidskarer

Rosenborg-frustrasjonen er mulig å forstå, men verre å godta. Bunner det hele i frykt for å møte samme våpen på nytt - oftere og oftere? Haugesund dro som kjent til Lerkendal og holdt 0-0 helt til sluttminuttene. De tapte til slutt 1-0 - like fortjent som Vålerenga i går.

- For tapet var fortjent, Tjærnås?
- Nøkternt vurdert er det ikke tvil om det. Men ut fra arbeidsmoralen og disiplinen, så hadde spillerne fortjent poeng i dag.

Rosenborgs trenerpar kunne utmerket godt forklart seieren med samme argumenter. Norges desidert beste lag vant kampen fordi arbeidsmoralen og disiplinen aldri sviktet - til tross for dårlig presisjon og fraværende samhandling.

Ingen blåkopi

Men Sollied/By Rise brydde seg mindre om egne gutter i går. Ikke fikk de anledning heller. Pressekorpset - Dagbladet inkludert - var mest opptatt av hvordan de opplevde møtet med kyniske blåkopier av landslaget under Egil Olsen. Ola By Rise nyanserte inntrykket slik:

- Landslaget på sitt beste under Drillo vekslet mellom lange baller og overganger gjennom midtbanen. Det gjør ikke Vålerenga.

Det artige er at Rosenborg gikk i fella.

Skjønt, felle og felle.

På tribunen satt Nils Arne Eggen. Han var urolig, satt og skreik, mest mot dommeren i første omgang.

Etter pause rettet Eggen-frustrasjonen seg mest mot Rosenborg-gutta.

En stum Eggen. Det er et tydelig signal på at gårsdagen dreide seg mer om svake RBK-prestasjoner enn kynisk hermetikk-taktikk fra Vålerenga.

<B>HELT UTSLÅTT: Vålerenga-spillerne klarte nesten det de kom til Lerkendal for å gjøre. Ikke til å undres over at skuffelsen var stor i garderoben etter kampen.