Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et diktatur med en bra person kan jo være ganske fint

Bjørn Ferry før OL-starten i morgen.

OL-KLAR: Skiskytteren Bjørn Ferry er ofte på trening og konkurranser i Russland og  REUTERS/Petr Josek (CZECH REPUBLIC  - Tags: SPORT BIATHLON)
OL-KLAR: Skiskytteren Bjørn Ferry er ofte på trening og konkurranser i Russland og REUTERS/Petr Josek (CZECH REPUBLIC - Tags: SPORT BIATHLON) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg OL i Dagbladets studio.

(Dagbladet): Den svenske skiskytterprofilen Bjørn Ferry har ingen problemer med at OL arrangeres i Russland og i et intervju med svenske Radiosporten forteller gullvinneren fra Vancouver-OL om sine tanker før mesterskapet i Sotsji.

- Vi har vårt bilde i Sverige av hvordan ting skal være med demokrati og greier. Men jeg er ikke sikker på at det ville fungert i Russland, sier Ferry.

- Hva er det man bruker å si? De beste avgjørelsene tas av én person. Et diktatur med en bra person kan jo være fint, men det er en stor risiko for at den personen er litt «tett i pappen», sier skiskytteren.

Skiskytterherrene starter OL med 10 kilometer sprint i morgen klokka 15.30.

- Etter Sverige og Tyskland er vel Russland det landet jeg tilbringer mest tid i. Jeg har vært der ti-tolv ganger og er vant til landet. De skiller seg ut når det gjelder tradisjon og kultur. Jeg kjenner at jeg er i et annet land, ellers er de andre europeiske landene ganske like, sier han.

Ferry vant OL-gull på jaktstarten for fire år siden. På sprinten i morgen er han derimot ikke blant favorittene, der Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade trolig har størst sjanser.

Svensken har tidligere kommet med oppsiktsvekkende uttalelser da han skyldte på en norsk speaker etter dårlige resultater i 2012 og mente dopingtatte utøvere fortjener dødsstraff.

Ferry har også slengt med leppa mot Petter Northug som hevdet han var overtrent for et par sesonger siden.

Hele Norges coronakart