Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et ekte Hoff-tyveri!

Innbytter Espen Hoff ga Stabæk heldig seier mot Odd Grenland i siste minutt.

TAKK FOR SIST: Espen Hoff senket gamleklubben Odd i Skien da han ble matchvinner ett minutt før ordinær tid var omme.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TAKK FOR SIST: Espen Hoff senket gamleklubben Odd i Skien da han ble matchvinner ett minutt før ordinær tid var omme.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKIEN (Dagbladet): Odd - Stabæk 2-3.

Fjorårets bronselag Stabæk var på besøk i Skien i seriepremieren mot et av fjorårets store overraskelseslag.

Med en fjerdeplass i bagasjen, en god vinter og et par nye spillere på plass er optimismen stor i Grenland.

Den gode følelsen fikk seg imidlertid en alvorlig kilevink i kveld.

- SpesieltFor både mot sjansestatistikk og spillets gang i sluttminuttene var det Stabæk som stakk av med tre poeng. Innbytter Espen Hoff plukket opp ballen like utenfor 16-meteren. og på ekte toppscorervis plasserte han ballen utagbart for Odd-keeper Arni Gautur Arason.

Da viste klokka 89 minutter - og Stabæk har fått en drømmestart på Tippeligaen.

- Akkurat den posisjonen liker jeg veldig godt. Jeg har scoret noen av dem opp gjennom åra, sier Hoff om 3-2-scoringen.

Hoff hadde sin fotballoppvekst i Skien, og spilte sju år i Odd før ferden gikk videre til Lyn, så han har med andre ord lang fartstid og mange nettkjenninger på Skagerak Arena - nå også i Stabæk-drakt.

- Det var fint og kult. Det er alltid bra å score her på Falkum, sier Hoff til Dagbladet, som samtidig hadde litt blandede følelser da ballen gikk i mål.
- Det blir veldig spesielt. Jeg prøvde å moderere jubelen. Men jeg var veldig glad. Det er spesielt når det er mot Odd, fortsetter han.


- Fevang synes det var ekstra bittert at det var deg?

- Ja, han var vel det kjenner jeg ham rett.
Hoff var godt fornøyd med at Stabæk fikk maksimal poenguttelling på en vanskelig bortebane.

- Vi gjennomfører en bra match. Å spille borte mot Odd er ingen lett match. I alle fall i min tid så tror jeg ikke vi tapte en eneste åpningskamp, poengterer han.

Drømmedebut
Kampens første mulighet kom allerede etter to minutter. På utypisk Stabæk-manér kunne Daniel Nannskog heade ned en langpasning til midtbanesjef Pontus Farnerud som stupheadet like utenfor målet til Arni Gautur Arason.

Men hjemmelaget slo tilbake på direkten. Magnus Myklebust fryktet tidligere i vinter for sin videre karriere som fotballspiller da han var i Lillestrøm.
Det må kjennes utrolig lenge siden ut for den kjappe vingen.

For sunnmøringens start i debuten på Odd Stadion som Odd-spiller kunne ikke vært bedre.

For måten han dro av Stabæk-forsvarer Morten Morisbak Skjønsberg var pur klasse. Og fra skrått vinkel banket han ballen i mål inn via landslagskeeper Jon Knudsen -  som på en ekstra god dag hadde stoppet det skuddet.

Da viste stadionuret bare 02.50.

Veigar-Daniel
Akkurat da så Jan Jönsson en smule bekymret ut på sidelinja. Men på tross av alle økonomiske bekymringer fikk Stabæk-treneren ett stort ønske oppfylt før årets sesong.

Han fikk hente Veigar Pall Gunnarsson tilbake fra fiaskooppholdet i Nancy.

Og etter 13 minutters spill fikk det norske fotballpublikummet igjen se kombinasjonen som bidro så sterkt til seriegullet i 2008.

Islendingen la inn til Daniel Nannskog som - med god hjelp av et smart overhopp fra Mix Diskerud - sendte en krystallklar venstrebeinsuser oppe i vinkelen fra rundt 16-meteren til 1-1. 

Straffe og albue
På tross av Odd Grenlands tidlige ledermål var det bortelaget som hadde det lille overtaket i starten. Odd kom mer med etter utlikningen, og eks-Viking-spiller Jone Samuelsen var nær nok en hjemmedebutantscoring etter 16 minutter. Men via et Stabæk-bein traff skuddet stolpen.

Både hjemmelagets Bentley og Stabæk-anker Henning Hauger hadde sine gode sjanser i en førsteomgang som var et fyrverkeri sett i forhold til gårsdagens kamp i Bergen.

Det var også dramatikk. To omdiskuterte situasjoner i den første omgangen inkluderte begge - nær sagt som vanlig - Odds monsterspiss Peter Kovacs: 

•Den første etter drøye 20 minutter der det ut i fra TV-bildene ser ut til at ungareren bruker albuen mot Stabæk-stopper Bjarni Eiriksson. Uansett om det var uaktsomt så er det liten tvil om at det burde vært delt ut et gult kort

•Den andre avgjørelsen fra dommer Per Ivar Staberg var i Kovacs' disfavør. Åtte minutter før pause blir Odd-spissen klart hindret av Morten Morisbak Skjønsberg da han header mot mål innenfor sekstenmeteren. Det hadde vært lite å si på et 11-meterspark der.

Bortelaget tok en noe ufortjent ledelse da lille Veigar Pall Gunnarsson igjen var nestsiste mann på en scoring i sitt Tippeliga-comeback. Islendingen la ballen over på bakre stolpe der Johan Andersson enkelt headet Stabæk i ledelsen.

- Stabæk er dødelig effektive. Vi har skapt flere sjanser, sa Odds assistenttrener Jan Frode Nordnes fra indre bane i pausen.
   

Markeringssvikt
Bortsett fra scoringen så vi lite til samarbeidet Gunnarsson/Nannskog i første omgang. Men det tok bare et minutter av andre før det gnistret igjen. Eks-Frankrike-proffen lurte bare igjennom til Daniel Nannskog - og bare en god Arni Gautur Arason sto i veien.

Sju minutter ut i omgangen var det få som sto i veien. Odds Jone Samuelsen la en corner rett på hodet til kaptein Morten Fevang som lot Stabæk-stopper Kristian Flittie Onstad se ut som en svært lite aktiv tilskuer.

Dermed sto det 2-2 i en overraskende åpen og festlig fotballkamp til datoen å være.

Men rundt timen var det også mer eller mindre slutt. Feilpasningene ble flere og trøttere spillerne gjør som alltid flere rare valg.

For Stabæk hjalp det heller ikke at en relativt anonym. men glimtvis giftig Veigar Pall Gunnarsson ble byttet ut etter 63 minutter. Og at alltid bakromsvillige Johan Andersson forsvant til samme benk ti minutter seinere.

Det var nemlig Odd som styrte det som var på slutten. Både Peter Kovacs og Simen Brenne hadde gode muligheter.

Hjemmelaget vant sjansestatistikken 9-6.
 
Og dermed kan man skjønne skuffelsen og frustrasjonen blant de drøye 7000 tilskuerne når Odd står med 0 poeng etter 90 minutter av Tippeligaen 2010.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!