HELT KONGE. Zypani Rich leverte et helt rått oppløp i norgesdebuten. Thor Borg konstaterte at dette kan være noe stort. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
HELT KONGE. Zypani Rich leverte et helt rått oppløp i norgesdebuten. Thor Borg konstaterte at dette kan være noe stort. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Et emne til noe stort

Men først skal hesten glede spillerne.

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

 -Hvis hodet hans følger med, blir dette en riktig topphest. Det gjenstår å se. Men dette er en hest jeg virkelig liker.

Jeg tror uansett han vinner i dag, forteller trener Trond Anderssen om en mulig ny stor stjerne.

Det dreier seg om tyskfødte Zypani Rich som skal ut i V65-2. En sjelden staselig type, som rett og slett var helt konge på oppløpet i norgesdebuten. Da passet egentlig ingen av forutsetningene.

-Jeg fant ikkke noe passende løp til ham og måtte starte ham på sprint og fikk åttende sporet bak bilen. Men han bare dro forbi alt på oppløpet på sjeldent vis, forteller Anderssen til Dagbladet.
I dag er distansen en halv kilometer lenger.

Travsikker

Det var kusk Thor Borg som fant hesten i Sverige for en av sine faste eiere. Han tok med seg Anderssen over grensa for en test.

Borg prøvekjørte hesten som fungerte optimalt og så staselig ut. Den ble sjekket av veterinær som ikke fant noen feil.
Dermed ble det handel.

-Hesten hadde galoppert i de siste startene i Tyskland, uten at jeg vet noe mer om det. Zypani Rich virker helt travsikker i trening. Og slik oppførte han seg i det første løpet for oss også, forteller Anderssen.

Får med leiehjelp

-Eneste usikkerhetsmomentet jeg kan trekke fram, er at han har en tendens til å gå til høyre når kusken drar i venstretommen. Derfor plasserer jeg en ved startstedet som eventuelt kan leie ham rundt. Men vi forsøker først uten hjelp. Jeg tror det går bra. Det er selvfølgelig en fordel at han kan volte alene i bakspor, mener Bullern som Anderssen kalles i travsporten.

Han tror han har en sjanse også i V5-spillet.
-Lightning Kronos satt fast sist. Hun viste fin form og kan vinne om det klaffer, forteller Anderssen.
Han tror på en sjanse for trippelplass med Rossi som skal ut i 4-års Stjernen som avslutter V65-spillet.
-Jeg tror ikke han rår på Horgen Tore i det løpet, sier Anderssen.