Trist: Anniken Huitfeldt, kulturminister og leder for Arbeidetpartiets kvinnenettverk, fremhever Grete Waitz som en av de største idrettspersonlighetene Norge har hatt. 
Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
Trist: Anniken Huitfeldt, kulturminister og leder for Arbeidetpartiets kvinnenettverk, fremhever Grete Waitz som en av de største idrettspersonlighetene Norge har hatt. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ DagbladetVis mer

- Et fantastisk forbilde

Grete Waitz hadde en enorme viljestyrke, forteller Anniken Huitfeldt.

(Dagbladet): Anniken Huitfeldt, kulturminister og leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, mener Waitz vil bli husket for måten hun inspirerte befolkningen til fysisk aktivitet. Hun forteller at Grete Waitz' bortgang natt til i dag var en veldig trist beskjed å få.

- Grete Waitz var et fantastisk forbilde, sier Huitfeldt

Hun forteller at hun opplevde Waitz, ikke bare som en av verdenshistoriens største kvinnelige friidrettsutøvere, men også en som gikk foran og banet vei for nye generasjoner toppidrettsutøvere.

Dronningen:
Løperdronningen Grete Waitz gikk bort i dag tidlig.
Foto Lars Aamodt / SCANPIX
Dronningen: Løperdronningen Grete Waitz gikk bort i dag tidlig. Foto Lars Aamodt / SCANPIX Vis mer

- Samtidig inspirerte hun gjennom sine fantastiske bragder, og sitt glødende engasjement, barn og voksne til fysisk aktivitet.

Waitz' enorme viljestyrke er også noe som vil bli husket, mener Huitfeldt.

- Hun står for meg som en kvinne med enorm viljestyrke, en viljestryke hun brukte i sitt arbeid for topp- og breddeidrett, og mot slutten i sin kamp mot kreft. Hun var en av de aller største idrettspersonlighetene vi har hatt.

Aktiv: Grete Waitz fortsatte å løpe etter hun fikk kreftdiagnosen. Her fra New York i 2006.
Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
Aktiv: Grete Waitz fortsatte å løpe etter hun fikk kreftdiagnosen. Her fra New York i 2006. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer