Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et fantastisk mål. En utrolig prestasjon

Rekdal hyller Sellin for perlescoringen som senket Lillestrøm.

FORBI: Kjell Rune Sellin sniker seg forbi to Lillestrøm-spillere og...
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
FORBI: Kjell Rune Sellin sniker seg forbi to Lillestrøm-spillere og... Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Aalesund - Lillestrøm 1-0

Kjell Rune Sellins lekre scoring like før pause avgjorde kampen mellom Aalesund og Lillestrøm på Color Line Stadion.

Lillestrøm hadde vært det beste laget frem til scoringen, men den tidligere Rosenborg-spilleren sørget for at Aalesund gikk til pause med ledelse da han tok med seg ballen elegant forbi to Lillestrøm-forsvare før han bøyde ballen i det lengste hjørnet.

- Et fantastisk mål. En utrolig prestasjon, selv om det andre han gjorde ikke var like bra, sa Kjetil Rekdal til MAX etter kampen.

- Det var herlig å se den gå inn. Det er viktig for en spiss å score mål, sa en beskjeden Sellin til NTB etter sesongens annet seriemål.

Henning Berg flyttet opp Frode Kippe som spiss i sluttminuttene i jakt på utligning, men Aalesund red stormen av, og klatret med det opp til en andreplass på tabellen.

- Vi hadde ikke kraften og intensiviteten mot slutten som jeg hadde håpet på. Ser man på sjansene og totalen er det ikke mye som skiller lagene i dag, sa Henning Berg til MAX.

Kjetil Rekdals menn er nå a poeng med Molde, som leder med bedre målforskjell.

- Vi er ikke så opptatt av tabellen, vi tenker mer på poeng. Vi trenger fremdeles noen flere poeng for å være sikret tippeligaspill neste sesong, sier Rekdal.

Han er overrasket over at Aalesund er på «delt» førsteplass med Molde i toppen av eliteserien, og irriterte seg også over måten Aalesund avsluttet kampen på da Lillestrøm presset på for scoring.

ISKALD:... setter ballen iskaldt i krysset. Stefan Logi Magnusson var sjanseløs. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
ISKALD:... setter ballen iskaldt i krysset. Stefan Logi Magnusson var sjanseløs. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Vi gjorde noen utrolig dumme feil i sluttminuttene, og hadde det blitt 1-1 hadde jeg revna, altså. Magesårene blir større og større for hver helg, sa Rekdal.

Lillestrøm best i første Henning Berg manglet flere sentrale spillere - blant annet Anthony Ujah og Nosa Igiebor - og stilte med en meget ung midtbane.

Det var likevel Lillestrøm som var det beste laget i den første omgangen, og både Espen Søgård og Bjørn Sigurdarson hadde gode muligheter tidlig i kampen.

Uheldigvis for de tilreisende var Sten Grytebust meget god for vertene.

Nicolay Solberg hadde også en god mulighet da Jonathan Parr slurvet i bakerste rekke og ga Nicolay Solberg en gyllen mulighet.

Solberg var plutselig helt alene med Grytebust, men klarte ikke å beholde roen da sisteskansen kom ut fra streken og satt ballen utenfor.

Kippe som spiss Lillestrøm skapte ikke like mye i den andre omgangen. Aalesund var imidlertid flere hakk vassere enn i den første omgangen, og hadde flere store muligheter til å øke ledelsen.

Nærmest kom Enar Jääger etter 80 minutter da han kombinerte fint med en AaFK-spiller foran boksen. Hele stadion jublet for scoring, men skuddet til estlenderen traff bare nettveggen.

Henning Berg flyttet altså Frode Kippe opp som spiss i sluttminuttene, men Lillestrøm klarte ikke skape det helt store og Aalesund fikk dermed tre viktige poeng.

OVERRASKET: Kjetil Rekdal er overrasket over at Aalesund ligger der de gjør på tabellen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
OVERRASKET: Kjetil Rekdal er overrasket over at Aalesund ligger der de gjør på tabellen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media