- Et fattig EM uten England

Sier mannen som ødela for britene i 1993.

• Følg England - Kroatia i kveld på http://live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): Det er et vondt minne for engelskmennene, men et desto bedre minne for oss nordmenn.

2. juni 1993 løp Lars Bohinen over hele banen før han satte ballen over hodet på England-keeper Chris Woods - og med 0-2-tap mot Norge var Englands VM-håp sterkt redusert.

Etter nedturen på Ullevaal slo England Polen på Wembley, men fikk det endelige nådestøtet med 0-2 mot Nederland.

Siden den gang har England kvalifisert seg for seks mesterskap av seks mulige - men med tap mot Kroatia på Wembley i kveld må sannsynligvis Steven Gerrard & co sitte hjemme neste sommer, mens kremen av Fotball-Europa er i Sveits og Østerrike.

Grotesk feiring

Det er kanskje en ekstra motivasjon for de kroatiske spillerne - men å ødelegge for England føltes aldri som noen ekstra bonus for Lars Bohinen.

- Nei, jeg ville gjerne sett at England var med hver gang. De er en publikumsattraksjon, og de beste lagene bør være med. Jeg tror nok de tar poenget de trenger hjemme på Wembley. Et EM uten England er et fattigere EM, så jeg håper virkelig de klarer det, sier han til Dagbladet.no.

SENKET ENGLAND: Lars Bohinen løftet ballen opp i nettaket, og sendte samtidig England ned i gjørma. Norge gikk til VM sammen med Nederland, mens England måtte bli hjemme. Med tap mot Kroatia i kveld går England glipp av sitt første sluttspill siden 1994. Foto: SCANPIX
SENKET ENGLAND: Lars Bohinen løftet ballen opp i nettaket, og sendte samtidig England ned i gjørma. Norge gikk til VM sammen med Nederland, mens England måtte bli hjemme. Med tap mot Kroatia i kveld går England glipp av sitt første sluttspill siden 1994. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva husker du best fra den kampen i 93?

- Jeg husker jeg hadde så grotesk dårlig feiring. Jeg skulle skli på knærna, men satte det venstre kneet så langt ned i bakken at jeg rullet kråke i stedet. Det var ikke sånn de proffe gutta gjør det, akkurat, ler Bohinen.

Han er ikke veldig overrasket over at England har trøblet i kvalifiseringen - og mener nasjonen forventer seg for mye.

- Det er mye den engelske pressens skyld. Det er ikke måte på hvor dårlig England er når de såvidt kommer seg til EM, men når de først har klart det mener den samme pressen at de skal vinne hele greia. Det er ikke logikk i det hele tatt. Samtidig bør et land som England alltid være en aspirant til å kunne gå helt til topps, sier han.

• Din mening: Gjør England jobben mot Kroatia i kveld?

- Et fattig EM uten England
<B>BLE PLUKKET AV ENGELSKE KLUBBER:</B> Etter praktkampen mot England ble Lars Bohinen hentet av Nottingham Forest. Derfra gikk ferden videre til Blackburn og Derby.