Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Ranheim - Vålerenga 2-2

Et fire års savn er over. VIFs nye helt stoppet Ranheim-festen

Vålerenga har jaktet en ny storscorer siden Vidar Örn Kjartansson forsvant etter sin supersesong. Mot Ranheim i kveld viste Sam Johnsen at VIF omsider har lyktes med jakten.

HELT: Sam Johnson reddet VIF og utliknet to ganger borte mot Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HELT: Sam Johnson reddet VIF og utliknet to ganger borte mot Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
  • Ranheim - Vålerenga 2-2 (1-1)

(Dagbladet): I 2014 banket Vidar Örn Kjartansson inn vanvittige 25 mål i Eliteserien og ble suveren toppscorer, over ti mål foran angrepsess som Christian Gytkjær, Alexander Søderlund og Mohamed Elyounoussi.

Da skjedde det som ofte skjer med spillere i norsk fotball som herjer: Kjartansson forlot Vålerenga og Eliteserien for å ta et nytt steg i karrieren.

Siden da har hovedstadsklubben jaktet en ny storscorer, men i de tre påfølgende sesongen er det midtbanespillerne Herman Stengel og Ghayas Zahid som har blitt VIFs toppscorer, aldri med mer enn åtte scoringer.

I dag scoret nysigneringen Sam Johnson to nye mål borte mot Ranheim og er dermed oppe i råsterke fem nettkjenninger på sju kamper. VIF-trener Ronny Deila ser ut til å ha funnet storscoreren klubben har jaktet i nesten fire år.

Nyopprykkede Ranheim misbrukte muligheten til å på sensasjonelt vis bli serieleder i Eliteserien ved å slå Brann i midtuka, men holdt på å slå kraftfullt tilbake mot Deilas gutter i kveld.

LEKKERT: Erik Tønne holdt på å bli matchvinner mot Ranheim med denne vakre 2-1-scoringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LEKKERT: Erik Tønne holdt på å bli matchvinner mot Ranheim med denne vakre 2-1-scoringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Dødball-kritikk

Kristoffer Løkberg og Erik Tønne sørget for 1-0 og 2-1 til Ranheim, men Johnson utliknet to ganger og sørget til slutt for poengdeling i Trondheim.

Eliteseriens askeladd klarte bare nesten å stå imot trøkket som Vålerenga skapte mot dem i sluttminuttene, blant annet med en rekke farlige dødballer.

- OBOS-ligaen ble kalt dødballigaen, men jeg synes nesten det er enda verre i Eliteserien. De kaster jo langt hele tiden og stykker opp spillet, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.

- Jeg er ikke fornøyd med måten Vålerenga får sjansene sine på, for det er mye enkle balltap. Vi må lære av dette.

VIF-trener Ronny Deila var ikke fornøyd med kveldens prestasjon.

- Jeg må være ærlig og si at jeg er skuffet. Samtidig scorer vi to mål og får med oss ett poeng på en dårlig. Det er det positive. Det er bra at vi scorer to fine mål. Det skal holde til seier på bortebane, sier Deila til kanalen.

- Prestasjonen er ikke god nok. Det går på rytme i angrepsspillet og forflytning. Og det går på tempo i alt vi gjør. Det går for sakte. Det er skuffende. Veldig skuffende.

Ranheim med drømmeåpning

Kristoffer Løkberg sendte Ranheim i ledelsen etter 19 minutter. Erik Tønne gjorde forarbeidet, før Løkberg banket inn 1-0 på kontant vis. Midtbaneprofilen scoret bare to ganger i OBOS-ligaen i hele fjorårssesongen, men er allerede opp i tre nettkjenninger i Eliteserien i år.

Vålerengas nye toppscorer heter Sam Johnson og sørget for balanse i regnskapet etter 27 minutter. Nysigneringen utnyttet mangelen på presisjon i Ranheims pasningsspill og slapp fri helt alene med keeper. 24-åringen beholdt roen og utliknet til 1-1 med sin fjerde scoring for sesongen.

Det nigerianske stortalentet Chidera Ejuke skapte flere farligheter på sin venstreside, men det var i stedet Ranheims venstrekant Erik Tønne som ordnet 2-1 med en magisk ballbehandling på «Ejuke-nivå».

Johnson og Tønne

Daniel Kvande spilte fri Tønne i bakrommet. 26-åringen tok ned ballen på kassa, havnet i en vel skrå vinkel, men klarte likevel å flikke ballen forbi VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey og i mål på lekkert vis. Vakkert av Tønne og ikke like imponerende av bortelagets sisteskanse.

Imponerte gjorde derimot VIFs spydspiss. Etter et massivt trykk mot Ranheim-målet i store deler av 2. omgang, tok Sam Johnson ansvar på ny og stanget kontant inn innlegget fra innbytter Simen Juklerød. Dermed er målsniken oppe i fem mål denne sesongen. Bare Strømsgodsets Marcus Pedersen har flere så langt i Eliteserien.

- Jeg er veldig glad. Det er ikke lett å være spiss i norsk fotball, så du må ta vare på de mulighetene du få, sier Johnson til Eurosport

Neste helg møter Ranheim storebror Rosenborg på Lerkendal, mens Vålerenga får besøk av Haugesund. Ranheim er to poeng foran storebror RBK på tabellen før Kåre Ingebrigtsens menn møter Strømsgodset borte i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media