- Et fjollete gult kort

Deila håper Keita tar lærdom av at han mister cupfinalen med karantene.

MISTER CUPFINALEN: Muhamed Keita forlot Marienlyst i visshet om at han mister cupfinalen mot Follo etter å ha pådratt seg et unødvendig gult kort i første ekstraomgang.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MISTER CUPFINALEN: Muhamed Keita forlot Marienlyst i visshet om at han mister cupfinalen mot Follo etter å ha pådratt seg et unødvendig gult kort i første ekstraomgang.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Odd Grenland 2-0 e.e.o.

På en kveld da Strømsgodset tok seg til sin første cupfinale på 13 år, den sjuende totalt, var det fint lite som kunne dempe seiersgleden blant spillere, trenere, støtteapparat og supportere i Drammen.

For én mann, hadde imidlertid seieren mot Odd Grenland etter ekstraomganger en liten bismak. Mens Ronny Deila og lagkameratene gladelig satte ord på opplevelsen de hadde vært med på foran et fullsatt Marienlyst, tuslet en taus Muhamed Keita ubemerket gjennom intervjusonen og ut i høstmørket.

20-åringen går nemlig glipp av cupfinalen etter å ha pådratt seg et unødvendig gult kort for en beinkrok på Odds Steffen Hagen i annen ekstraomgang.

Sammenholdt med det gule kortet Keita pådro seg på overtid mot Raufoss helt tilbake i annen runde, fører det til at han må se oppgjøret mot Follo fra tribuneplass på Ullevaal. 

Det skilles nemlig mellom gule kort pådratt i cup- og seriespill. Dersom Keita derimot hadde blitt utvist, hadde han paradoksalt nok vært nødt til å sone karantene i Godsets neste obligatoriske kamp, det vil si mot Rosenborg i Tippeligaen i helgen.

Uansett; regelverket er slik det er, og Godset-trener Deila håper den talentfulle driblefanten tar lærdom av den dyrekjøpte erfaringen. 

- Jeg håper at han lærer av et slikt dumt gult kort. Det var fjollete å lage frispark der, men vi får sette det på ungdomskvota, sier Godset-trener Deila til Dagbladet.