Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et gigasteg mot gull om vi tar VIF i neste kamp

Deila jubler over tidenes poengfangst for Godset.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Brann 2-0.

Strømsgodsets fortsetter sin sterke hjemmestatistikk, og er nå oppe i ti seirer og to uavgjort på 12 hjemmekamper, takket være 2-0 seieren mot Brann på Marienlyst.

- Det er alltid deilig å vinne. Vi skulle ha tre poeng i dag, og vi gjorde jobben. Vi kunne ha scoret mer enn to, men keeperen til Brann (Piotr Leciejewski, journ.anm.) var jævlig bra i dag. Det var bra, oppsummerer kaptein Adam Larsen Kwarasey.

Hardt og velplassert Poengfangsten startet etter en svært omdiskutert straffesituasjon:

Dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket etter at Peter Kovacs gikk i bakken etter en duell med Branns Birkir Mar Sævarsson - men det som kunne se ut som en brytekamp var nok aller mest et teatralsk fall av den store ungareren.

- Det var et fryktelig enkelt straffespark. Det var kontakt mellom spillerne, men Kovacs overspilte, sier Brann-assistent Kenneth Mikkelsen, som ledet laget i Rune Skarsfjords fravær.

TONEANGIVENDE: Lars Christopher Vilsvik både scoret på straffespark og la opp til mål i Strømsgodsets 2-0 seier mot Brann. Foto: Digitalsport
TONEANGIVENDE: Lars Christopher Vilsvik både scoret på straffespark og la opp til mål i Strømsgodsets 2-0 seier mot Brann. Foto: Digitalsport Vis mer

- Sævarsson var over hele meg, og det var en klar straffe, kontrer Kovacs, ifølge NTB.

Straffesparket var det deriomot ikke noe å utsette på:

Lars Christopher Vilsvik banket ballen hardt og høyt i mål. Brann-keeper Piotr Leciejewski fik en finger på ballen, men avslutningen var hard og velplassert.

Puster Molde i nakken Med trepoeneger er Godset oppe i 47 poeng - bare ett bak serieleder Molde. Gullkampen lever med andre ord i beste velgående.

Seks kamper før slutt er årets sesong dog allerede blitt historisk for Ronny Deila og hans menn:

Med 47 poeng har drammenserne sikret den beste poengfangsten noen sinne i Tippeligaen. Inntil klokka 20.45 i kveld var 46 poeng i bronseåret 1997 den høyeste poengsummen har hatt.

Sjansebonanza Men Godset er naturligvis ikke mette av den grunn. Nå er det kamp om gullet som gjelder. Det viste de også etter at de tok ledelsen. Hjemmelaget fortsatte å presse Brann bakover og skapte brukbart med sjanser.

SOLID SESONG: Innbytter Ola Kamara fastsatte sluttresultatet til 2-0 for Godset hjemme mot Brann. Drammenserne har aldri tatt flere poeng i løpet av en tippeligasesong, og ennå gjenstår det sju runder å forbedre statistikken på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SOLID SESONG: Innbytter Ola Kamara fastsatte sluttresultatet til 2-0 for Godset hjemme mot Brann. Drammenserne har aldri tatt flere poeng i løpet av en tippeligasesong, og ennå gjenstår det sju runder å forbedre statistikken på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

I det 59. minutt burde Peter Kovacs doblet ledelsen, men ungareren nikket utenfor etter et perfekt innlegg fra assistkongen Øyvind Storflor.

En gigantsjanse for Godset-spissen, som burde trygget ledelsen der.

Like etter misbrukte Muhamed Keita en stor mulighet til å score, men etter å ha dratt seg lekent fri, så satte han avslutningen rett på
Brann-keeper Piotr Lecijewski.

Men 2-0-scoringen måtte komme: Innbytter Ola Kamara fikk æren av å avslutte en dobbeltsjanse for hjemmelaget da han fra kort hold bredsidet inn et presist innlegg fra Lars Christopher Vilsvik.

God og heldig Gjestene var ikke uefne de heller. Innbytter Bentley - som ble vraket fra startelleveren etter cupfadesen mot Hødd sist onsdag - var centimetre fra å skape ny spenning i kampen, men Godset-keeper Adam Larsen Kwarasay var både god og heldig da han fikk styrt avslutningen på utsiden av stolpen.

En annen som nok ergret seg like mye som Bentley var vertenes Peter Kovacs, som burde punktert spenningen ti minutter før slutt. Storflor serverte ungareren en presis pasning, men volleyen fra kort hold havnet ikke utenfor Lecijewskis rekkevidde.

Drammenserne trampeklattet for sine helter da kampen over. Med Molde og Rosenborg i sine to neste hjemmekamper, så blir det en meget spennende høst for Strømsgodset.

- Vi er med i gullkampen, og det kommer til å bli et rotterace. Det vil være et gigasteg mot gull om vi tar Vålerenga i neste kamp. I dag skapte vi mange sjanser, og det var sterkt, men vi har fortsatt 20 prosent mer å gå på, sier Godset-trener Ronny Deila, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media