Et glimt av trøst fra pappa Stig

Bakrommet sto opp i otta for å følge Grand fra Bodø, klasse jenter. På sidelinja sto en nervøs Glimt-spiss, Stig Johansen, for å følge en annen spiss, Rikke.

FROKOSTKAMP i går klokka 08.00, Grand Bodøs jenter klasse 14 år møtte Oppsal fra Oslo i kvartfinalen på bane 12 (tolv). Grand i røde drakter, Oppsal i blå. På sidelinja, direkte fra fire mål i siste Tippeligarunde, Bodø/Glimt-spissen Stig Johansen.

-  Dette er mer nervepirrende enn å spille kamper sjøl. Jentene har kommet så langt og det er utrolig bra, men det hadde jo vært fint om de kom seg helt til finalen, sier Stig som har fått et glimt med fri fra klubben for å følge laget. En av grunnen er at datteren Henrikke (Rikke) blant venner spiller spiss.

MAMMA JULIE er også sidelinjelangs, både mor og far har frokostkampnerver. Julie forteller at det å se laget i en kvartfinale gjør at alle møblene som er blitt båret på dugnad i vinter får en mening.

Spissdatteren Rikke prøver et løp. Ute på vingen ligger lagvenninne Andrea Gjervik. De to utgjør nesten et radarpar. Andrea er hurtig og god med ballen, men Oppsal-jentene er kloke i forsvar.

PAPPA-Stig klarer ikke å stå stille.

-  At det skulle være så spennende og ille å se på trodde jeg ikke, sier han til Bakrommet etterfulgt av «Bra jobba Rikke, flott løp Helene, stå på jenter. Spill ballen i bakrommet.» Det siste takker vi for og jentene lytter til en erfaren spiss.

Andrea får en flott pasning i det berømte bakrommet av playmaker Moncia Hunstad. Andrea krangler med seg ballen inn i feltet og prøver en frekkis, ballen går via keeper og inn. Grand leder 1-0 i kvarten. Tåren kommer hos liten og hos stor. Hos Glimt-spissen også?

-  Det er mye følelser ute og går og det er fint, sier Stig.

OPPSAL gir seg ikke, men sørger for 1-1. Uavgjort holder seg ut og det er klart for ekstraomganger ( 2 x 5 minutter) med innlagt golden goal. Det vil si første målet vinner.

-  Nå er dere ti minutter unna det vi har jobbet for og drømt om, kom igjen jenter, maner Grands trener. Stig snakker med dattera som ikke er spesielt fornøyd med egen innsats.

HELENE KVARNDAL blir frokostkampens heltinne. Tre minutter ut i første ekstraomgang setter hun ballen iskaldt i det lengste hjørnet. Grand Prix, Grand Ball og Stig jubler. Hele Grands foreldregjeng også.

-  Utrolig bra, nå blir det semifinale mot Mathare United.

MATHARE UNITED klokka 13.00 på bane 10. Grand-jentene er skjerpa. Laget fra Kenya er tekniske spillere. Grand går hardt ut og de er så nær, nær. Andrea blir spilt fri. Keeper kommer utenfor 16-meteren. Andrea vipper ballen fordi henne. Fri sikt, fritt mål, men så blir hun hekta.

Mathares målvakt blir utvist. Pappa-Stig har videokameraet oppe.

-  Dette er den beste oppladning en kan få før en Tippeligakamp, sier Stig som i morgen er med når Glimt skal til Hamar med Kamma-slakt.

GRAND og Mathare følger hverandre, og nok en gang blir det ekstraomganger. Dessverre for bodøværingene blir det kenyansk sang og dans. Rikke & co. har lov til å gråte og bli trøstet.

STIG har respekt for at den unge spissjenta er skuffa. Han holder avstand. Bakrommet takker for to spennende kamper.

PS: Grand-jentene bodde standsmessig under Norway Cup, de campet på hotell. Ikke på Grand, men på Plaza.

SPISSGRÅT: Grand Bodøs jentelag var utrolig nær en finaleplass i dag, men ble slått ut på golden goal i semifinalen mot Mathare United og da var det lov for datter Rikke å være skuffet. Pappa Stig Johansen (Bodø/Glimt) ville ikke forstyrre for mye, men kom med trøstende ord.
ROSA PÅ BALL: Etter kampen hoppet en annen tabloid inn i manesjen for å vite hva jentene følte etter tapet. Pappa Stig filmet.
I STEGET: Rikke Johansen har samme «fotballjobb» som pappa Stig Johansen, den som handler om å score mål.