- Et godt signal

Hege Riise har i sin første tropp valgt å gi flere Toppserien-spillere muligheten på landslaget. Det mener eksperten sender et godt signal.

OPTIMISTISK: Fotballekspert Carl Erik Torp er optimistisk til Hege Riise som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB
OPTIMISTISK: Fotballekspert Carl Erik Torp er optimistisk til Hege Riise som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fredag tar Hege Riise fatt på sin første kamp som Norges nye hovedtrener. I troppen har hun valgt å vrake Manchester United-stjernene Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, samtidig har hun tatt inn 12 spillere fra Toppserien, hvorav seks er debutanter.

Marthine Østenstad (Brann), Marit Bratberg Lund (Brann), Sara Hørte (Rosenborg), Mathilde Harviken (Rosenborg), Emilie Joramo (Rosenborg) og Rugile Rulyte (Rosenborg) har alle fått sin første innkalling til landslaget.

Samtidig finner man også Guro Bergsvand (Brann), Tuva Hansen (Brann), Aurora Mikalsen (Brann), Sunniva Skoglund (Stabæk), Karina Sævik (Vålerenga) og Anna Jøsendal (Rosenborg) i troppen.

- De to-tre øverste lagene i Toppserien, de er gode. De får Champions League-erfaring og har levert over tid. Samtidig er de i kampform. Vi synes de fortjener en mulighet. Om man aldri gir dem tillit, så får man heller aldri testa dem. Det er viktig å ikke bare lete etter dem som er her og nå, men også de som er for framtida, sier Riise til Dagbladet.

Både Brann og Rosenborg er på nippet til å kvalifisere seg til Champions League-gruppespillet. Torsdag ble det klart at de møter henholdsvis Rosengård og Real Madrid i den siste kvalifiseringsrunden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.