- Et godt signal

Hege Riise har i sin første tropp valgt å gi flere Toppserien-spillere muligheten på landslaget. Det mener eksperten sender et godt signal.

OPTIMISTISK: Fotballekspert Carl Erik Torp er optimistisk til Hege Riise som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB
OPTIMISTISK: Fotballekspert Carl Erik Torp er optimistisk til Hege Riise som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fredag tar Hege Riise fatt på sin første kamp som Norges nye hovedtrener. I troppen har hun valgt å vrake Manchester United-stjernene Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, samtidig har hun tatt inn 12 spillere fra Toppserien, hvorav seks er debutanter.

Marthine Østenstad (Brann), Marit Bratberg Lund (Brann), Sara Hørte (Rosenborg), Mathilde Harviken (Rosenborg), Emilie Joramo (Rosenborg) og Rugile Rulyte (Rosenborg) har alle fått sin første innkalling til landslaget.

Samtidig finner man også Guro Bergsvand (Brann), Tuva Hansen (Brann), Aurora Mikalsen (Brann), Sunniva Skoglund (Stabæk), Karina Sævik (Vålerenga) og Anna Jøsendal (Rosenborg) i troppen.

NY SJEF: Hege Riise under sin første trening som landslagssjef. Foto: Shad Madian / Dagbladet
NY SJEF: Hege Riise under sin første trening som landslagssjef. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- De to-tre øverste lagene i Toppserien, de er gode. De får Champions League-erfaring og har levert over tid. Samtidig er de i kampform. Vi synes de fortjener en mulighet. Om man aldri gir dem tillit, så får man heller aldri testa dem. Det er viktig å ikke bare lete etter dem som er her og nå, men også de som er for framtida, sier Riise til Dagbladet.

Både Brann og Rosenborg er på nippet til å kvalifisere seg til Champions League-gruppespillet. Torsdag ble det klart at de møter henholdsvis Rosengård og Real Madrid i den siste kvalifiseringsrunden.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener laguttaket sender en tydelig beskjed til spillerne i Toppserien.

- Først og fremst er det spillere i god form. Det virker som hun velger spillere basert på det. Det er et godt signal til spillerne i Toppserien. Spiller man bra, så får man sjansen, sier han til Dagbladet.

Kaptein Maren Mjelde tror flere unge debutanter kan motivere de mer rutinerte spillerne på laget.

MOTIVERT: Maren Mjelde tror ferskt blod på landslaget kan motivere de mer rutinerte. Foto: Terje Pedersen / NTB
MOTIVERT: Maren Mjelde tror ferskt blod på landslaget kan motivere de mer rutinerte. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Det er mange unge, nye som jeg ikke kjenner. Jeg gleder meg til å bli kjent med de og se de på feltet. Det motiverer oss som er litt eldre at det kommer noen unge inn, sier hun.

Fredag spiller Norge borte mot Belgia i kvalifiseringen til VM. Ett poeng er nok til å befeste posisjonen som gruppevinner, og dermed sikre plass til VM i Australia i 2023.

VM-kvalifisering, gruppe F

# Lag K S U T + - +/- P
1Norge87104123922
2Belgia86114964319
3Polen95222191217
4Albania93151425-1110
5Kosovo9216828-207
6Armenia9009164-630

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer