- Et godt skritt i riktig retning

Thorkildsen etter kast på 84,72 meter.

FORNØYD: Andreas Thorkildsen var fornøyd med 2. plass i Ostrava. Foto: AP Photo/Petr David Josek
FORNØYD: Andreas Thorkildsen var fornøyd med 2. plass i Ostrava. Foto: AP Photo/Petr David JosekVis mer

Andreas Thorkildsen tok et langt skritt i riktig retning med annenplassen i det store internasjonale stevnet i Ostrava fredag. Han kastet 84,72 meter.

- Jo, jeg kan ikke si annet enn at dette var et godt skritt i riktig retning, og det gjelder både kropps- og resultatmessig, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter fredagens stevne i den tsjekkiske friidrettsbyen.

Nok en gang var det den unge tsjekkeren Vitezslav Vesely som gikk til topps. Han klarte 85,67 meter og forbedret seg med 37 centimeter etter seieren sin i Shanghai.

Thorkildsen klarte bare 79,53 meter og fikk fjerdeplassen på den regntunge og våte banen i Kina, men fredag pustet han tsjekkeren i ryggen.

- Jeg føler at jeg har litt mer å gå på, men i forhold til kastingen i Shanghai var dette mye, mye bedre, mente Thorkildsen.

Positivt - De tilbakemeldingene jeg fikk fra Andreas etter kastingen i Ostrava i kveld var veldig positive. Først og fremst er jeg fornøyd med at han ikke hadde vondt noe sted, og det var også veldig bra at han sto konkurransen helt ut. Han trakk seg riktignok fra det siste kastet, men det hadde ikke noe med skader eller smerter å gjøre, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Han fikk en telefon fra den dobbelte olympiske mesteren like etter at konkurransen var ferdig.

- Ved siden av de positive tingene jeg allerede har nevnt er jeg også godt fornøyd med lengden hans. Han følte selv at det ikke var full klaff, og at det går så langt uten at det klaffer 100 prosent er bra, veldig bra, slo treneren fast.

Det var russeren Dmitrij Tarabin som tok tredjeplassen i Ostrava fredag kveld, men han var tre og en halv meter bak Thorkildsen. Det var helt tydelig at de to beste var i en klasse for seg, så kanskje blir det Thorkildsen og Vesely som skal kjempe i år. Verdensmester Matthias De Zordo (Tyskland) trakk seg forresten fra fredagens konkurranse i 12. time.

Teknikken Andreas Thorkildsen sa til NTB fredag at det fortsatt gjenstår å få knyttet sammen teknikken i kastingen på en skikkelig måte.

- Det tar litt tid å få alt til å klaffe når jeg går fra trenings- til konkurransefart i tilløpet. Der har jeg en del å gå på, men jeg føler at jeg er mye nærmere de gode kastene nå, og det var deilig og viktig å få bevist det her i Ostrava, sa han.

Nå skal han trene i fred og ro sammen med Åsmund Martinsen på hjemmebane i Oslo de siste 12-13 dagene før Bislett Games, og da skal både formen og de lange kastene komme.

- Jeg har stor tro på at det kan gå langt på Bislett, for jeg ligger bedre an nå enn på samme tid tidligere, mente Thorkildsen.

- Andreas sa til meg at beina ikke kjentes ut til å være spreke nok. Det har noe med tilvenningen til konkurransefarten i tilløpet å gjøre, sa Martinsen, som oppsummerte Ostrava-stevnet på følgende måte:

- Dette var bra, og det lover det aller beste for fortsettelsen.

Thorkildsen kaster sitt neste stevne i Bislett Games 7. juni.

(NTB)