Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo ut Frankrike av håndball-EM

- Et grusomt syn

Franske medier er ikke nådige med sine håndballspillere.

HERJET: Sander Sagosen storspilte mot Frankrike. Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge var sterkest i Trondheim Spektrum, og slo Frankrike 28-26. Det betyr ikke bare at Norge er videre fra gruppespillet. Franskmennene er nemlig ute av EM nesten før det har begynt for alvor.

Frankrike så ut til å ha en mulighet ettersom de ledet til pause over Norge. Men en meget svak start og slutt på kampen gjorde at de ikke klarte å ta seieren. Dermed ryker de ut av gruppespillet for første gang i Frankrikes håndballhistorie.

- Deilig

Det har naturligvis franske medier fått med seg, og den en gang dominerende håndballnasjonen ser ikke ut som seg selv lenger.

- Enden av en epoke. Arbeidsuhellet mot Portugal var mer alvorlig enn det så ut som. De var ikke kapable til å slå nordmennene foran eget publikum, og franskmennene er allerede slått ut av EM. Et grusomt syn for geniene innen håndball i nesten 20 år, skriver franske Le Parisien etter Frankrikes exit.

Nå er også framtida til deres trener Didier Dinard usikker. Men treneren selv vil ikke kalle Frankrikes prestasjoner for krise.

- Jeg er ikke sikker på at det er en krise. Vi kommer til å analysere denne kampen. Det var kanskje en nedtur i dag, men det er kanskje dette som er nivået til Frankrike i dag, sier han ifølge Le Parisien.

Storavisa L' Equipe har også omtalt dagens tap. De er heller ikke særlig imponert over sine landsmenn.

- «Le bleus» slet med selvsikkerhet. De var for upresise i overgangene og slet kollektivt til tider, skriver L' Equipe.

- Det er uhørt i moderne historie, skriver også samme avis.

Torbjørn Bergerud sto som en levende vegg i det norske målet. Han innrømmer at seieren smakte spesielt godt i dag.

- Det var deilig å få slått franskmennene og få sendt de hjem, sier han.

Stikk til Karabatic

Nikola Karabatic har vært Frankrikes store ledestjerne i lang tid. Men mot Norge var ikke stjernespilleren seg selv. Han endte til slutt på uhørte ni personlige feil - mer enn hele det norske laget til sammen.

Harald Reinkind spilte en stor kamp for Norge, og mener at han og lagkameratene fortjener litt av æren for Karabatics svake prestasjon. Samtidig sender han et lite stikk til PSG-stjerna.

- Samtidig er det vår fortjeneste. Måten vi jobber bakover, kriger og prøver å få de ut av rytmen. Det gjør at de gjør feil. Men han er kanskje ikke helt der han var lenger han heller, sier Reinkind om Karabatic.

Sander Sagosen spiller på klubblag sammen med den legendariske franskmannen.

- Det er sånn idretten er. Det er alltid kjipt å se gode kompiser lei seg og at de ikke får det til. Men jeg har det norske flagget på brystet, det er derfor jeg er her og det er derfor jeg spiller.

Franskmennene står med seks gullmedaljer i VM, to OL-gull og tre EM-gull. De slo blant annet nettopp Norge i finalen på hjemmebane i 2017.

Nå fikk Christian Berge og Norge sin revansje.