STÅR SAMMEN: Alberto Contador og Bjarne Riis står sammen i kampen for å renvaske spanjolen etter dopingdommen i CAS.Foto: SCANPIX/EPA/Alberto Martin
STÅR SAMMEN: Alberto Contador og Bjarne Riis står sammen i kampen for å renvaske spanjolen etter dopingdommen i CAS.Foto: SCANPIX/EPA/Alberto MartinVis mer

- Et halvannet år langt mareritt

Contador med innstendig bønn til idretten om raskere saksbehandling.

(Dagbladet): Alberto Contador møtte tirsdag kveld verdenspressen for første gang etter at han ikke ble trodd i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) og dømt til to års utestengelse for å ha testet positivt på en liten mengde av det ulovlige preparatet clenbuterol under Tour de France i 2010.

Først halvannet år etter den positive prøven, fikk den 29 år gamle spanjolen sin straff. Nå ber han en instendig bønn om raskere saksgang  i dopingsaker.

- For meg har dette vært et mareritt i halvannet år. På vegne av alle som driver med idrett ber jeg, vær så snill og få til at slike saker behandles raskere, sa Contador under en felles pressekonferanse med Saxo Bank-sjef Bjarne Riis i Madrid.

- Følelsen jeg sitter med nå, er at jeg har blitt bedratt. Drømmene mine har bristet og jeg er veldig forvirret. Det har ikke gått én dag der jeg ikke har spurt meg hvordan dette kunne skje. Det vanskeligste for meg er å se hvordan det har gått innpå familien min, sa Contador, som skjønner lite av avgjørelsen fra CAS:

- Jeg kan ikke forstå utfallet av dommen. Jeg har brukt timesvis på å gå igjennom alt. Dersom det er noe jeg kan gjøre for å bevise min uskyld, kommer jeg til å gjøre det. Det er mange ting jeg ikke kan forstå ved denne avgjørelsen, men i øyeblikket vil jeg holde det for meg selv. Jeg er ingen ekspert, understreket han.

Fortsetter karrieren Nå vil han kjempe seg tilbake når utestengelsen er ferdig sonet i august.

- Jeg vil absolutt fortsette å sykle og trene. Jeg vil fortsette å være ren, som jeg alltid har vært, sa Contador, og fikk uforbeholden støtte av Riis, som han har fått gjennom hele den langtrukne prosessen.

- Alle her er nok enige om at denne saken har pågått altfor lenge. Den har vært skadelig for sporten, laget vårt og Contador. Vi har sett frem til å legge denne saken bak oss, sa Riis.

Sykler ikke for trofeer Contador var full av lovord for alle støtteerklæringene han har fått, og som han fortsatte å få på en pressekonferanse som flere ganger ble avbrutt av applaus og lovsang.

- Jeg vil uttrykke stor takknemlighet for all støtten. Det har vært utrolig med all støtten jeg har fått fra første stund. Det har vært måneder der jeg ikke har fått sove, måneder der jeg bare har hatt lyst til å holde meg hjemme og ikke være på sykkelsetet. Men all støtten har gitt meg lyst til å fortsette, sa Contador.

Dommen betyr uansett at «El Pistolero» fradømmes seieren i Tour de France i 2010. Andy Schleck blir dermed ny vinner.

Contador blir også fratatt resultatene fra fjorårssesongen da han deltok i konkurranser etter frikjennelsen til det spanske forbundet.

Det innebærer blant annet at han mister seieren fra Giro d'Italia i fjor, og Michele Scarponi tilkjennes i stedet seieren i det italienske storrittets 2011-utgave.

- Jeg sykler ikke kun for å vinne trofeer, men søker å ta med meg de gode minnene og opplevelsene senere i livet. Også mine fans og støttespillere sitter igjen med minner, og til slutt er det dem som avgjør hvorvidt jeg er rettmessig vinner, sa Contador.

Kansellerer kontrakten Nå vil Contador la egne advokater utrede videre muligheter for å få ham renvasket. Utestengelsen betyr imidlertid at kontrakten med Saxo Bank-laget opphører inntil suspensjonen er ferdigsonet.

- Når Alberto ikke er i stand til å sykle for laget, er det nokså åpenbart at kontrakten ikke kan opprettholdes, sa Riis, men la samtidig til at han ønsket å fortsette samarbeidet fra august av.