Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et helt lag borte for Hareide

Elleve mann ute.

Christer Basma er erklært uaktuell for spill mot Jordan fredag. Dermed er et helt lag falt fra siden Åge Hareide tok ut 23 mann til landslagets Midtøsten-tur.

Fem nye er kalt inn underveis, likevel er antall aktuelle spillere nede i 17 før turneen avsluttes fredag med kamp mot Jordan. Elleve mann er borte på grunn av skader, klubboppdrag eller karantene.

Basma står over mot Jordan på grunn av tendens til overbelastning i låret. Ole Martin Årst er uaktuell fordi han ble utvist i Bahrain. I tillegg tok Bengt Sæternes og Lars Iver Strand det rolig mens resten av troppen trente i Amman torsdag, men Hareide hevder at begge er klare til kampen.

- Det er ikke farlig å være stiv i beina. Spillerne må tåle litt, sa Hareide som regner med at også Raymond Kvisvik er klar for ny innsats.

Landslagssjefen lot fredagens forsvarsfirer spille sammen under internkampen. Ellers viste han ikke fram noe lag i formasjonstrening, men han røpet at han vil bruke Jarl André Storbæk som høyreback og at han vil se Ardian Gashi på kanten.

Han sa også at Knut Borch, den eneste i troppen som ikke har spilt ennå, skal slippe å feire 25-årsdagen på flyet hjem uten debutantnåla.

- Han kommer helt sikkert innpå. Om han starter eller ikke bestemmer vi fredag, sa Hareide.

Mulig norsk lag (4-2-3-1): Espen Johnsen/Knut Borch - Jarl André Storbæk, Ragnvald Soma, Frode Kippe, Erlend Hanstveit - Thomas Holm, Petter Rudi - Ardian Gashi, Lars Iver Strand, Raymond Kvisvik - Bengt Sæternes.

(©NTB)

SKADD: Christer Basma er en av mange spillere som Åge Hareide ikke får brukt.