Live-published photos and videos via Shootitlive

Eliteserien: Strømsgodset-Sandefjord 1-0

Et helt spesielt øyeblikk sminket Strømsgodsets offensive mangler

Da sluttproduktet endelig ble levert var det i form av en liten juvel. Dermed ikke sagt at de offensive problemene er løst for Strømsgodset og Tor Ole Skullerud.

Strømsgodset-Sandefjord 1-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset har fire spisser med forskjellige kvaliteter, bruker to av gangen i Tor Ole Skulleruds foretrukne 4-4-2 formasjon og så langt er det Marcus Pedersen og Marko Tagbajumi som har fungert som første- og andrevalg. Ikke til å undres på det selv om Skullerud etter noen skuffende kamper har "truet" med både Pontus Engblom og Tommy Høiland. For kvantitet er ikke synonymt med kvalitet og det er inntil videre det som har vært Godsets problem.

Marcus Pedersen og Marko Tagbajumi er ikke gode nok sammen.

I 4-4-2 ER det helt avgjørende at spissene jobber sammen, har gode avstander og utfører motsatte bevegelser for å flytte på motstanderens forsvar. Inntil videre ser du ikke for mye av det på topp i Strømsgodset. Drammensernes angrepsspill er inntil videre uforløst. Det blir mest nesten så lenge Marcus Pedersen er der når mulighetene åpner seg, men ikke er der i tide. Og derfor trengte Strømsgodset noe helt spesielt for å bryte ned et Sandefjord som hadde relativt god defensiv kontroll på Marienlyst.

Da Tokmac Nguen inviterte til veggspill med Bassel Jradi og fikk igjen ballen med en delikat liten hælflikk handlet resten, for Tokmac, om å dælje den i goal.

LARS BOHINENS SANDEFJORD rykket ned med tre sentrale forsvarere, rykket opp igjen med ditto og skal overleve 2017 på samme vis. Før sesongen ble det omtalt som en blanding av stahet og risikoprosjekt. Men inntil videre, selv om de første tjue minuttene av andre omgang på uforklarlig vis ikke var gode nok, er det ingen grunn til å påstå at det ikke går denne gangen heller.

Spesielt på grunn av et fjell av en 24 år gammel senegaleser.

JEG SKAL IKKE påstå Adoulaye Seck er Eliteseriens sterkeste spiller, men han er garantert på pallen. Med 192 centimeter har han betydelig vertikal rekkevidde også. Og fordi timingen matcher duellstyrken tar fysikken hans unna det meste du kaster Sandefjords vei.

Spør bare Godset-spiss Marcus Pedersen.

Jeg kan ikke huske han vant for mange dueller denne kvelden.

TOR OLE SKULLERUD sier han er veldig lettet etter endelig å ha vunnet igjen. Det er til å forstå. Strømsgodset var nemlig ikke gode denne kvelden heller. Det var vel egentlig bare de første tjue minuttene av andre omgang som lå på et nivå Godset-treneren forventer av laget sitt. Og når det er sagt må det tillegges at de siste tjue var direkte skremmende.

Fordi hjemmelaget ga bort alt Tokmacs fantastiske 1-0 scoring hadde gitt dem.

EN REKKE DØDBALLER imot på egen halvdel, forårsaket av klønete dueller som ga Sandefjord det ene frisparket etter det andre, ga Strømsgodset en vanskelig slutt på kampen. Før pause, da de var redde for eget bakrom og tilsynelatehde hadde litt for mye respekt for Flamur Kastrati som kom til Marienlyst med fire mål på fire kamper, evnet ikke foravarsrekka å stå høyt nok i banen. Da Sandefjord kastet alt de hadde framover ble de presset tilbake. Og sånt skal ikke skje når du endelig får 1-0 på hjemmebane, et Strømsgodset i flytsonen hadde drept en kamp som denne etter Tokmacs perle.

Med Godset er ikke der ennå.

Det er derfor Tor Ole Skullerud er mer lettet enn fornøyd.