Et helt Tippeliga-lag uten kontrakt

Stuart Baxter har ført Lyn over nedrykksstreken med sju poeng på de siste tre kampene. Nå er skottens hovedutfordring å sikre neste års spillerstall - elleve Lyn-spillere kan forsvinne gratis.

- Det er uheldig at så mange står uten kontrakt, men som ny i klubben er det lite jeg kan gjøre. Jeg trenger tid til å bestemme hvem jeg vil beholde, sier Baxter til Dagbladet.

Av de elleve han sendte ut mot Strømsgodset søndag, har fire kontrakter som går ut etter årets sesong. Det gjelder Per Egil Swift, Thomas André Ødegaard, Espen Haug og Runar Berg. I tillegg kan også Kjetil Løvik, Marius Skjønsberg, Lasse Jørn Fredriksen, Odd Karl Stangnes, Ole Bjørn Sundgot og Frode Fredriksen forlate Lyn kostnadsfritt ved sesongslutt. Siste mann ut i «Bosmannelleveren» er Hassan El Fakiri, som nå reiser tilbake til Monaco. Også han spilte fra start mot Godset.

Nybygger

- Du kan miste mange sentrale spillere?

- Det er absolutt ingen ønskesituasjon for meg som trener, men det hadde vært verre om jeg hadde vært her i lang tid. Nå må jeg uansett bygge opp ting på nytt, sier Baxter.

Han tror ikke uvissheten rundt kontraktene har slått negativt ut på Lyns prestasjoner i år.

- Nei, så lenge spillerne ønsker å bli i klubben, tror jeg de vil yte maksimalt. Men skulle situasjonen bli slik at noen får beskjed om at de ikke får ny kontrakt, vil de heller ikke få spille på laget. Du kan ikke be en spiller ofre beina sine for en klubb han ikke har noen framtid i, sier Baxter.

Rask avklaring

Fra 1. juli har Lyns Bosman-spillere kunnet forhandle om gratis overgang til andre klubber. Baxter håper å ha en innstilling klar for Lyn-styret i nær framtid.

- Da vil vi sette oss ned for å prate med alle spillerne. Klubben har sitt å si i denne sammenhengen, men det er jeg som har siste ord, sier skotten.

Kaptein Per Egil Swift, som selv er Bosman-spiller, hilser Baxters initiativ velkommen.

- Jeg skjønner at han trenger tid, men kommer det en avgjørelse i løpet av et par uker, er det positivt. Ingen er tjent med at vi blir sittende og lure. Slik situasjonen var før Baxter kom, syntes flere av oss at det drøyde lovlig lenge, sier Swift.

<B>BOSMANNELLEVER:</B> Elleve spiller i Lyns stall har kontrakter som går ut i løpet av året.