Et helt Tippeliga-lag uten kontrakt

Stuart Baxter har ført Lyn over nedrykksstreken med sju poeng på de siste tre kampene. Nå er skottens hovedutfordring å sikre neste års spillerstall - elleve Lyn-spillere kan forsvinne gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er uheldig at så mange står uten kontrakt, men som ny i klubben er det lite jeg kan gjøre. Jeg trenger tid til å bestemme hvem jeg vil beholde, sier Baxter til Dagbladet.

Av de elleve han sendte ut mot Strømsgodset søndag, har fire kontrakter som går ut etter årets sesong. Det gjelder Per Egil Swift, Thomas André Ødegaard, Espen Haug og Runar Berg. I tillegg kan også Kjetil Løvik, Marius Skjønsberg, Lasse Jørn Fredriksen, Odd Karl Stangnes, Ole Bjørn Sundgot og Frode Fredriksen forlate Lyn kostnadsfritt ved sesongslutt. Siste mann ut i «Bosmannelleveren» er Hassan El Fakiri, som nå reiser tilbake til Monaco. Også han spilte fra start mot Godset.

Nybygger

- Du kan miste mange sentrale spillere?

- Det er absolutt ingen ønskesituasjon for meg som trener, men det hadde vært verre om jeg hadde vært her i lang tid. Nå må jeg uansett bygge opp ting på nytt, sier Baxter.

Han tror ikke uvissheten rundt kontraktene har slått negativt ut på Lyns prestasjoner i år.

- Nei, så lenge spillerne ønsker å bli i klubben, tror jeg de vil yte maksimalt. Men skulle situasjonen bli slik at noen får beskjed om at de ikke får ny kontrakt, vil de heller ikke få spille på laget. Du kan ikke be en spiller ofre beina sine for en klubb han ikke har noen framtid i, sier Baxter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer