- Et helvete å møte Kypros

«Drillo» villig til å ta store sjanser offensivt på fredag.

VETERAN: Egil Olsen møtte pressen for tredje dag på rad onsdag, i forkant av landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
VETERAN: Egil Olsen møtte pressen for tredje dag på rad onsdag, i forkant av landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Lars Eivind Bones/ DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Før landslaget onsdag trente på Ullevaal stadion for første gang denne uka, møtte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og spillerne pressen. 71-åringen, som leder Norge i sin siste kvalifisering, fortsatte å være offensiv foran fredagens møte med Kypros.

- Kypros er en vanskelig motstander. For meg som trener er det et helvete å møte et sånt lag, for jeg har ingenting å vinne, sier «Drillo».

Elleveren nesten satt Dagens treningsøkt skulle ifølge sjefen sjøl være den hardeste under hele samlinga. Midtbanen skulle drilles, men det var først etter at pressen var kastet ut fra den åpne delen av treninga. Tidligere i uka har landslagssjefen hevdet at alle 23 spillerne i troppen er aktuelle for å spille fra start, men i dag medga trenerveteranen at brikkene begynner å falle på plass.

- Jeg er ganske sikker på åtte-ni av de elleve som starter, men hvem det er sier jeg selvsagt ikke til dere.

Noe Drillo derimot kunne si, var at Norge kommer til å gå offensivt til verks mot Kypros - kanskje i større grad enn vi er vant til å se et norsk landslag.

- Kypriotene etterlater seg ofte et stort bakrom, det skal vi utnytte. Da må vi ta sjanser, og vi skal kaste masse folk framover når vi har ballen i laget. Det gjelder å spille seg inn bak dem, gjerne langs bakken, forklarte «Drillo».

Vil avslutte i Brasil I går ville ikke 71-åringen si noe om hvem han ønsker som sitt etterkommer som landslagstrener. Heller ikke Nils Johan Semb ønsket å utdype det med noe annet enn at «prosessen er godt i gang.» På spørsmål om hvor viktig det er for Drillo å avslutte sin karriere som landslagssjef med å ta Norge til VM i Brasil, svarte han sedvanlig nøkternt:

- Det hadde vært ganske ålreit.