- Et helvete å være Kjell Arve Husby

- Det er et helvete å være Kjell Arve Husby. Det er et helvete å være familie, foreldre og annen slekt. Heldigvis er det mange som tror på meg. Kjell Arve Husby var på gråten da han holdt pressekonferanse i Bergen i dag klokka 14.00.

- Jeg unner ikke min verste fiende det jeg har vært gjennom. Fordi enkelt personer har kortslutta gjennomgår jeg et helvete. Nå må dere snart begynne å bruke vettet, sier Husby.

Ikke sex

Han benekter å ha hatt et seksuelt forhold til noen av jentene i friidrettsklubben, men innrømmer at han hadde et intimt forhold.

-Jeg hadde et nært, gjensidig forhold til en av jentene. Men forholdet var ikke seksuelt. Det var likevel så nært at jeg har dårlig samvittighet overfor kona, sier Husby.

På spørsmål om hva han la i «intimt forhold» svarer han at det går an å gi oppmerksomhet og være nær folk uten at det foregår noe seksuelt.

-Det nære forholdet varte i en måned. Det var ikke sex med i bildet. I etterkant virker det som om denne utøveren har kortslutta litt, og kokt sammen en historie jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i. Det er skammelig mange usannheter ute og går. De siste to dagene har det dukket opp en sak med en jente på 18 år. Etter det jeg har forstått, er det denne saken som skal politietterforskes. Dermed kan jeg ikke si så mye om den.

- Tenk dere om

- Men jeg har lyst til å si litt til ryktesprederne. Og dette gjelder både for dem som gjør noe dumt og de som er snille hele tida, for media og alle sammen. Til dere som er irriterte: Anmeld meg eller begynn å tenk dere om. Det kan være lurt å holde litt kjeft.

Kjell Arve Husby forteller om hvordan hans 11-årige sønn reagerte.

-Før helga ble min 11-årige sønn spurt: «Er det sant at faren din har voldtatt sju av jentene i Oppdal friidrettsklubb?»

Det er vondt for en liten gutt å bli utsatt or et sånt spørsmål. Jeg prøver å forteller han at dette bare er tull og at det er noen som prøver å skape jævelskap. Så spør han kona mi, Marie:

«Mamma, mister vi alle vennene være vi nå da?»

«Ja, vi gjør nok det», svarer Marie.

«Men mister nok ikke de ordentlige vennene våre da», sier sønnen min.

Telefon fra Bjugn

Husby reagerer sterkt på alle ryktene og beskyldningene som har hopet seg opp i saken.

-Rykteflommen eksploderte. Og det har nærmest vært iverksatt en kampanje for å spre rykter. Jeg har gitt utøverne klem og kos. Der har blitt til at jeg har voldtatt halve damelaget. Jeg kan ha en bra kapasitet, men det er måte på. Jeg avviser alt sånt som fullstendig tøv. Jeg har ikke hatt sex med noen av jentene i klubben.

Husby fikk også en telefon fra den tidligere lensmann i Bjugn.

-Han ga meg full støtte og sa en del som rørte meg langt inn i hjerte. Jeg tror det er en del som skjønner hvordan det er å bli utsatt for en sånn hekseprosess.

-Ødelagt alt

-Denne saken har ødelagt alt for meg. Men den eneste jeg har dårlig samvittighet for er kona, Marie. Og hun gir meg full støtte. Uten henne og ungenes støtte, vet jeg ikke hva jeg ville gjort. Denne saken ødelegger min familie, og min jobbsituasjon. Jeg har mistet matlysten og nattesøvnen. Har jeg virkelig fortjent dette? Har jeg gjort så mye jævelskap at jeg har fortjent dette?

Husby sier han betrakter seg selv som omsorgsperson.

-Jeg liker klem og kos, og gir det til venninner og venner uansett om de er 5 år, 20 år eller 70 år. I alle år har jeg kalt meg selv «kjæresten» når jeg har skrevet brev eller ringt til jentene i klubben. Uansett om de er single, forlovet, eller gift. Det har vært en «gag», og jeg har aldri fått negative reaksjoner på noen måte.

Nå gleder jeg meg til å komme hjem og holde rundt kona og ungene. De er fundamentet i livet mitt. Jeg vet ikke hva framtiden bringer.

Jeg ber om unnskyldning til utøverne som anklager meg, hvis jeg har gjort noe de ikke liker. Men det er litt vanskelig å be om unnskyldning for ting jeg ikke vet hva er.