Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et helvete for Marion

SYDNEY (Dagbladet): - Dette er nødt til å påvirke Marion, sier Hanne Haugland. Sjøl gift med en tidligere toppidrettsutøver tror Hanne at Marion Jones får en uoverkommelig oppgave med å distansere seg fra dopingavsløringen av sin kulestøtende ektemann CJ Hunter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heldigvis kom aldri Hanne Haugland og ektemann Håkon Särnblom opp i en situajon som den Marion Jones må takle nå. Jones vant gull på 100 meter lørdag.

Søndag feiret hun sammen med familien. I går sprakk nyheten om at hennes 144 kilo koloss av en ektemann har inntatt 1000 ganger så mye nandrolon som tillatt. I dag har Marion fri igjen - til å forberede seg.

I morgen skal hun løpe 200 meter forsøk og kvalifisere seg til lengdefinalen. Jakten på fem gull fortsetter. Samtidig begynner forsvaret mot dopinganklagene og mistanken om hva hun sjøl har visst om mannens uvaner.

- Jeg misunner ikke Marion dette, sier Hanne.

Bor blant utøverne

Marion Jones bor i egen leilighet i Sydney for å få størst mulig tilgang til sin personlige trener Trevor Graham. Men inne i utøverlandsbyen vagger CJ Hunter rundt.

Sannsynligvis er utøverlandsbyen det tryggeste stedet han kan oppholde seg i Sydney akkurat nå. Der får han gå i fred. Søndag løftet han vekter i styrkerommet - som om ingenting har skjedd. I går flyttet Hanne Haugland og resten av friidrettstroppen inn samme sted.

- Marion må gå gjennom et helvete akkurat nå, sier Hanne.

Visste hun?

Høydeveteranene er opptatt av følgene CJ-saken får for Jones.

- Det blir mange spekulasjoner om hva hun har visst, sier Hanne.

Jones blir garantert konfrontert med saken når hun går spissrotgang i mixed zone foran pressekorpset på Olympiastadion i morgen kveld. Det løpet taper Marion Jones - uansett hvilke svar hun måtte gi (eller ikke gi):

  • Om Marion bekrefter at hun har kjent til hva CJ har puttet i seg, blir det vanskelig å tolke det som noe annet at hun godtar det. Da følger mistanken om hva hun sjøl putter i seg.
  • Om Marion ikke kjente til CJs kostholdstilskudd - kan hun da leve med sviket?

Feilvurdering av IAAF

- Jeg vil ikke mistenke henne, sier Hanne Haugland.

Men hun refser CJ for det han har utsatt kona for:

- Han skader ikke bare seg sjøl. Dette går direkte utover Marion også.

Dessuten mener Hanne Haugland at IAAF og det amerikanske friidrettsforbundet burde gått ut med saken på et langt tidligere tidspunkt for å unngå at mistanken kastes over på uskyldige utøvere.

- Det er det som er helt pyton: At andre utøvere mistenkeliggjøres.

Drøye timen før Marion Jones går på start til 200 meter forsøk, skal John Ertzgaard og Geir Moen gjennom sitt forsøk på samme distanse.

Må støtte mannen

- Marion kan ikke gjøre annet enn å stille seg 100 prosent bak ektefellen sin, sier John Ertzgaard.

  • Siden 1997 har Marion Jones omtalt CJ som sin trygge «teddybjørn». Han har beskyttet henne mot offentlighet når hun ønsket det.
  • Nå - midt i sine ni vikigste dager som idrettskvinne - står Marion blottlagt og ubeskyttet - på grunn av CJ.

Det er hun som må ta støyten.

For CJ er vel ikke så hardhudet at han stiller opp på OL-stadion for å støtte Marion i morgen.

Som om ingenting har skjedd.

<B>STORT PRESS:</B> Hva skjer med Marion Jones? Uansett har dopingskandalen med CJ Hunter skadet sprint-dronninga.