KALLER SEG FEIT: Petter Northug mente han måtte bruke mye krefter på dagens Tour de Ski-etappe ettersom han er så tung.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KALLER SEG FEIT: Petter Northug mente han måtte bruke mye krefter på dagens Tour de Ski-etappe ettersom han er så tung. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Et helvete for meg som er så feit

Petter Northug måtte kjempe i bakkene.

OBERHOF (Dagbladet): Han så ut til å ta det med ro underveis. Og da russerne Alexander Legkov og Maxim Vylegsjanin giret om inn på oppløpet, nøyde Petter Northug seg med en kontrollert spurt om tredjeplassen.

Men Northug avviser at det handlet om å spare krefter.

- Jeg gikk ikke så billig, innrømmer han.

- Føret her er et helvete for meg som er så feit, så jeg må kjempe i bakkene, forklarer Northug.

Håpet å vinne Ved et par tilfeller stoppet han nesten helt opp.

- Jeg er jo 10 kilo tyngre enn han som var nest tyngst i feltet jeg lå i. Da må man gjøre noe, sier Northug, som er helt tydelig på at han ville spurtet om seieren hvis kreftene hadde holdt til å skaffe seg en god nok posisjon inn på oppløpet.

- Jeg håpet det skulle være samlet inn på oppløpet, og da skulle jeg prøvd å vinne, men det ble luke. Da skjønte jeg det ikke var mulighet. Da avventet jeg heller litt og ville gjøre det rette for å bli nummer tre.

Første taper Nå i kveld reiser Northug vidar til Dario Colognas hjembygd Val Müstair i kveld - i den private bussen han har med seg, som skal gjøre restitusjonen optimal. Så optimal at Northug endelig skal få sin første Tour de Ski-seier i sjuende forsøk.

- Hvis du er nummer to, er du første taper. Jeg håper erfaringene jeg har med meg fra de tidligere årene skal være til nytte nå, sier Northug.

I Val Müstair venter først en hviledag på nyttårsaften. 1. nyttårsdag fortsetter touren med sprint i fristil, normalt en god øvelse for Northug, og en anledning han bør bruke til å skaffe seg mange bonussekunder.

- Ikke helt som Gällivare Å konkurrere på Colognas hjemmebane, ser han positivt på.

- Det blir vel ikke som å komme til Gällivare, men det blir jo litt som å komme på bortebane hos en erkerival. Han har en hjemmefordel der, sier Petter Northug.