Et karatespark i 1995 forklarer van Gaals oppførsel på sidelinja

Sitter og noterer i 90 minutter.

BARE BLI SITTENDE ...  Slik er Manchester United-fansen blitt vant til å se Louis van Gaal under kamper: Sittende på benken mens han gjør sine notater. Foto: NTB Scanpix
BARE BLI SITTENDE ... Slik er Manchester United-fansen blitt vant til å se Louis van Gaal under kamper: Sittende på benken mens han gjør sine notater. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omstridte Louis van Gaal (64) skaffet seg arbeidsro da Manchester United slo Liverpool 1-0 på Anfield søndag. Som vanlig satt nederlenderen under hele kampen, også da Wayne Rooney scoret det forløsende målet. Nå har oppførselen hans på sidelinja blitt et tema i England.

van Gaal har gjort det til et varemerke å sitte på benken i omtrent samtlige 90 minutter. Han noterer flittig, og viser seg sjelden i den såkalte tekniske sonen. Dette i motsetning til for eksempel José Mourinho, som vi har sett gestikulere som en villmann innenfor de oppmerkede linjene.

Overfor den engelske avisa Sunday Mirror avslører van Gaal at «sittestillingen» verken handler om latskap eller manglende engasjement. Derimot har ingen tro på at han kan påvirke det som skjer på banen - blant annet dommeravgjørelser - ved å stå oppreist.

Ropte på straffespark Denne erkjennelsen kom under Champions League-finalen i 1995. Ajax spilte mot Milan.

van Gaal sier:

- Jeg utførte et karatespark. Vi (Ajax) vant 1-0, men skulle hatt straffespark for en takling med høyt bein på Jari Litmanen. Jeg var sint, så jeg utførte et karatespark på sidelinja, rett foran ansiktet på fjerdedommeren. Jeg ønsket å vise ham hva som hadde skjedd med Litmanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer