Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Et klassisk Giggs-mål

Arsenal - Manchester United 1- 2 (e.e.o.) Etter 109 høyoktan-minutter sendte Ryan Giggs United til Wembley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BIRMINGHAM (Dagbladet): Fantastisk. Et klassisk Giggs-mål, sier Ole Gunnar Solskjær. Ryan Giggs' drømme-solo var hentet fra den aller øverste fotballhylla: Da Manchester United var på felgen og hadde gitt fra seg det aller meste til Arsenal, gjorde han hele jobben sjøl. Han satte fart fra egen halvdel, rundet Englands tetteste forsvar både én og to ganger, og plasserte ballen over en knelende David Seaman. Da hadde United spilt uten en utvist Roy Kean i en drøy halvtime.

Og da eksploderte fotballkvelden som allerede hadde vist fram alt.

- Vi må ha gitt folk et stykke god TV-underholdning, gliste Peter Schmeichel.

Gratisbillett

Og dansken var en av underholdningssjefene på Villa Park: Da tavla viste 1- 1 og to minutter på overtid, ble Arsenal tilbud gratisbillett til Wembley: Phil Neville var klønete med Ray Parlour innenfor sekstenmeteren, og Dennis Bergkamp skulle bli superhelt fra straffemerket. Men Schmeichel sto i veien.

- Iblant må man bare ta en sjanse, og jeg valgte rett side. Heldigvis, sier Schmeichel.

Ole Gunnar Solskjær fulgte overtidsdramaet fra midtbanen:

- Det var en fryktelig opplevelse da dommeren blåste for straffe. Men jeg hadde likevel en følelse av at Peter ville redde, for vi har trent mye straffer i det siste. Heldigvis fikk jeg rett, sier Solskjær til Dagbladet.

Dermed kan Manchester United fortsette trippel-jakten. Og Ole Gunnar Solskjær kan glede seg til en Wembley-opplevelse i mai.

Fotballdrøm

- Det er en fotballdrøm som gikk i oppfyllelse i kveld. Jeg har sett FA-cup-finalene fra Wembley i alle år, sier Solskjær til Dagbladet.

Men før semifinale-starten så det ut til at United-manager Alex Ferguson ville ofret FA-cupen til fordel for Premier League-gull og mesterliga-suksess. For han lot mål-duoen Andy Cole og Dwight Yorke hvile på benken sammen med Ryan Giggs. Isteden valgte han Ole Gunnar Solskjær, Teddy Sherringham og Jesper Blomqvist.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg lot dem få sjansen, sa Ferguson - etter kampen.

- Med det kampprogrammet vi har foran oss, er vi nødt til å spare på kreftene. Og i dag var det ikke så dumt å ha noen friske Giggs-bein å sende inn på banen.

  • - Helt utrolig. Jeg hadde tårer i øynene da fansen bar meg ut av banen etter kampen, sier David Beckham til Dagbladet.

I ENGLAND

Ryan Giggs sendte Manchester United til FA-cupfinalen på Wembley med et fantastisk mål i går.