-  Et komplett løp

Kenenisa Bekele har hatt sitt livs verste år etter at forloveden plutselig døde av hjertefeil. I går leverte han historiens beste langdistanseløp.

Etioperen løp 10 000 meter på utrolige 26.17,53, og senket dermed verdensrekorden med tre sekunder. Tida tilsvarer å løpe 167 strake 60-metere på under 9,5.

Norges beste langdistanseløper, Marius Bakken, fulgte løpet på TV-en.

-  En komplett prestasjon. Helt fantastisk, sier Bakken til Dagbladet.

-  Helt komplett

-  Det er vanskelig å finne noen svakheter ved løpet, og det er akkurat sånn det er med han som utøver også. Han er helt komplett. Han er ekstrem på alle områder, sier Bakken.

-  Han er oppvokst i høyden, med de genetiske fordeler det får, han har den ideele fysiologien, steget, kraften, O2-opptaket - alt er perfekt for å bli verdens beste langdistanseløper.

Bekele har vært svært ustabil i år. Ikke overraskende, siden han i januar opplevde at forloveden Alem Techale (18) falt om med hjertefeil under en av parets mange treningsturer. Livet sto ikke til å redde.

-  Det er menneskelig at han ikke har klart å være like stabil i år.

b> VERDENS BESTE:  Etioperen Kenenisa Bekele senket sin egen verdenrekord på 10 000 med tre sekunder i Golden League-stevnet i Brussel i går kveld. Foto: Reuters/Scanpix
b> VERDENS BESTE: Etioperen Kenenisa Bekele senket sin egen verdenrekord på 10 000 med tre sekunder i Golden League-stevnet i Brussel i går kveld. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

-  Har mer inne

Bakken tror ikke det er umulig at Bekele har mer inne til seinere løp:

-  I år har han ikke fått forberedt seg så godt som han sikkert ønsker. Dersom han får en like rask bane som Brussel var i går, i et år med maksimale forberedelser, er han sikkert i stand til å senke rekorden ytterligere, sier Bakken, som nå forbereder seg til morgendagens Grand Prix-stevne i italienske Rieti, hvor han skal løpe 1500 meter.