Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et kvarters Giggs-show var nok

Avgjorde mot Birmingham i første omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Mål og fakta fra kampen på db.no/live. (Dagbladet.no): Manchester United-Birmingham 3-0.

Det ble aldri spesielt spennende på Old Trafford i ettermiddag. For småklubber på besøk på «Drømmenes teater» er det ofte en målsetning å holde nullen så lenge som mulig.

Etter drøye to minutter av dagens kamp slukket Ryan Giggs det håpet for Birmingham. Manchester United fikk frispark like utenfor feltet, og Giggs skrudde det over muren og mot krysset.

Birmingham-keeper Maik Taylor fikk slått ballen i stolpen, men returen traff ham i bakhodet og gikk i mål.

Etter et kvarters spill var Giggs klar for mer moro. Han satte fart med ballen i beina, spilte vegg med Wayne Rooney og trillet inn 2-0 utenfor Taylors rekkevidde.

Ruud på benken igjen

Manchester United-spiss Louis Saha overbeviste igjen mot West Bromwich sist helg. Dermed så Alex Ferguson ingen grunn til å sette Ruud van Nistelrooy inn på laget igjen fra start mot Birmingham på Old Trafford i dag.

Først etter 73 minutter sto nederlenderen klar på sidelinja og overtok for Saha, som gikk målløs av banen.

SCORET TO: Ryan Giggs setter inn sitt andre mål for dagen etter bare et kvarters spill. Birmingham-keeper Maik Taylor kan ikke hindre ham. Foto: Reuters/Scanpix
SCORET TO: Ryan Giggs setter inn sitt andre mål for dagen etter bare et kvarters spill. Birmingham-keeper Maik Taylor kan ikke hindre ham. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Fire minutter gikk også Ryan Giggs ut til stående applaus.

Rooney trengte tre sjanser

Wayne Rooney misset to ganger alene med Maik Taylor i første omgang.

Men da han fikk sjansen igjen i kampens 83. minutt lyktes det ham omsider å sette ballen både forbi keeperen og innenfor stengene.

Manchester United er dermed tilbake på andreplass i Premier League, to poeng foran Liverpool som har spilt to kamper mer.

- Formen er bra. Spillerne jobber godt og spiller god fotball, sier manager Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Han var fornøyd med første omgang, men skuffet over den andre.

- Vi har sagt at vi vil bli nummer to, da må vi holde på den gode formen vi viser nå, sier tomålsscorer Giggs.

Neville-jubileum

Gary Neville spilte sin kamp nummer 500 for Manchester United i dag. Han er den åttende spilleren i Uniteds historie som runder et halvt tusen kamper.

Det er fortsatt et stykke igjen til Bobby Charltons 754 kamper, mens Ryan Giggs er den eneste av dagens spillere som har flere. Han spiller sin kamp nummer 664 i dag, ifølge AP.

- Det var en fin dag ettersom vi vant også. Jeg er glad for å spille for klubben og vil vinne flere troféer, sa Neville til Sky Sports etter jubileumskampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!