Et lag av puslinger

Lillestrøm trodde ikke de kunne slå Rosenborg før det egentlig var for seint - på 0- 2. Derfor klarte de det heller ikke.

ROSENBORG HAR stort sett klart å kompensere manglende muskelmasse med fotrapphet og høyt balltempo. Men i øyeblikket mangler laget både fart og fornuft - og da ender de opp som et lag av puslinger. Og som et oppsiktsvekkende enkelt bytte for et aggressivt og ærlig arbeidende mannskap som Lillestrøm.

MEN DET HANDLER ikke bare om å tråkke til i dueller rent fysisk. Det handler også om å involvere seg og engasjere seg. Fire spillere må tåle å nevnes i den sammenheng: Harald Brattbakk, Christer George, Fredrik Winsnes og Frode Johnsen. Tre av dem i landslagsdiskusjonen. Men etter de to siste kampene handler vel diskusjonen mer om hvorfor de i all verden de skulle være landslagskandidater...

Spillernavn som Johnsen og Winsnes er for meg synonymt med vilje og engasjement. Men det ser ikke slik ut for tida.

LILLESTRØM TRODDE ikke de kunne slå Rosenborg før det egentlig var for seint - på 0- 2. Derfor klarte de det heller ikke. Det forteller litt om at ungguttas respekt for Rosenborg er en prestasjonshemmende faktor, uansett hvor mye trener Arne Erlandsen måtte messe om at Rosenborg ikke er uslåelige.

Etter to baklengs kunne de liksom la det stå til. Og det var først da Lillestrøm løftet seg og fullførte så overbevisende at uavgjort var et større nederlag for dem enn for Rosenborg.

Jeg tipper Arne Erlandsen kommer til å bruke litt tid sammen med gutta i et forsøk på å sette ord på de psykologiske faktorene som styrte Lillestrøm fra å være tafatte og udisplinerte de første 20 minuttene, til å bli aggressive og kompakte de 70 neste. Og vesentlig bedre enn Rosenborg.

FOR EN UKE SIDEN spilte Rosenborg 1- 1 mot Lyn i av klubbens svakeste kamper på mange år. Slike glipper kan unnskyldes, ikke minst etter åtte strake seire. Men i går gjentok elendigheten seg. Og da blir det straks alvorlig for et lag som har alle forutsetninger for å være bedre enn noen gang - og som vanligvis på denne tida begynner å likne den utilnærmelige størrelsen klubben har vært i en årrekke.

  • Lyn-kampen var altså ingen glipp likevel. Bare utslag av prestasjoner som i øyeblikket ikke holder til seriegull.

DET ER FOR TIDLIG å varsle en Rosenborg-nedtur denne sesongen. I skrivende øyeblikk leder de tross alt Tippeligaen. De vinner temmelig sikkert seriegull igjen - og de topper garantert sesongen med noen flotte kamper i Champions League. Personlig tror jeg også at Brann tar de tre poengene de ta i Stavanger i dag, slik at Rosenborg beholder ledelsen. Men det beste som kan sies om Rosenborg etter de to siste kampene, er at de ikke har tapt. Og det er ingen trøst i dette miljøet.

NOEN ORD OM RUNE PEDERSEN og straffesituasjonen som ga 2- 0 til Rosenborg: En vanskelig vurdering og en kontroversiell beslutning. TV-bildene viste at Peter Werni holdt Frode Johnsen like hardt og lenge som forsvarsspillere stort sett gjør i slike situasjoner. Og like stort sett vinker dommerne spillet videre. Når Norges beste dommer lar slike tvilstilfeller gå i det angripende lags favør, så er det en modig og prisverdig statuering på vegne av dommerstanden. Det er kun dommerne som kan påvirke dette. Så får vi se om Pedersens kollegaer er like tøffe.