- Et lag helt i verdenstoppen bruker nitti minutter på å sparke bort ballen

Bratseth raser mot Chelsea.

• Atletico Madrid - Chelsea 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter sjokktapet mot Sunderland må både Liverpool og Mancehster City feile hvis Jose Mourinhos menn skal vinne Premier League.

Hvis Chelsea skal krone sesongen med edelt metall, blir Champions League viktig.

Men for Chelsea ble det en marerittstart på semifinalen mot Atletico Madrid.

 Allerede etter ni minutter måtte Chelseas ubestridte nummer én i buret, Petr Cech, ut med en skade. Tsjekkeren landet forkjært på skuldra, og signaliserte at han måtte av banen.

Ifølge AS slo Cech skuldra ut av ledd. Det kan bety at resten av sesongen ryker for Chelseas sisteskanse, som ble sendt direkte til sykehus etter fallet.

Frustrert Inn kom Mark Schwarzer. 41-åringen ble den eldste spilleren i en semifinale i Champions League gjennom tidene da han entret gressmatta på Vincente Calderon.Det var nesten det eneste interessante som skjedde i en sjansefattig omgang. Chelsea lå kompakt, og nektet hjemmelaget noe rom å boltre seg på.

Mourinho signaliserte tydelig at han var fornøyd med en målløs kamp. Kanskje ikke så rart når det står om en plass i Champions League-finale?

Rune Bratseth er ikke enig:

-  Et lag helt i verdenstoppen bruker nitti minutter på å sparke bort ballen, tordnet Rune Bratseth i Viasat-studioet. Midtstoppergiganten hadde mye på hjertet, og la ut:

- Det er spillere som tjener 50 til 100 millioner. Ærlig talt. Jeg blir ikke imponert. Vi hyller angrepssfotballen. Vi vil ha krydder, vi vil ha mål. Det får vi ikke i det hele tatt Her er det ikke et fnugg av forsøk på å score mål, sier Bratseth.

Han fortsatte:
- Det er noen dødballer de gjør noe ut av.  Heldigvis fikk de ikke et mål. Jeg blir lei meg når fotballlag på dette nivået bruker kampen til antifotball.

- Jeg blir helt lei meg. Det er antifotball, fortsatte han.

Terry-skade Bedre ble det ikke i den andre omgangen.

Etter 70 minutter tråkket John Terry over, og måtte byttes ut. Dårlig nytt for Chelsea, som møter Liverpool på Anfield søndag.

- Det var ingen god grunn for meg til å le. Det var en vanskelig kamp. Vi mistet en god keeper og kapteinen vår. Det var en stor kamp. Uten store sjanser, uten mål. Men det var en stor kamp, sier Jose Mourinho til Viasat.

Kampens store sjanse kom da Gabi testet skuddfoten på et frispark fra 20 meter. Gabi banket ballen hardt langs bakken, men Schwarzer fikk slått ballen til hjørnespark.

Etter 78 minutter sneik Arda Turan seg fri på bakre stolpe.  Innlegget var presist, men tyrkeren greide ikke å presse ballen på mål.

Dermed ble det målløst i Spania.  Chelsea-spillerne var fornøyde:

- Vi tar med oss 0-0 til hjemmebane. Det var målet vårt i dag. Det var dette vi ville. Vi slapp ikke inn mål, og tar med oss et godt resultat til Stamford Bridge, sa André Schürrle til Viasat.

Innbytter Mark Schwarzer fulgte opp:

- Jeg var fornøyd med kampen i dag. Det er tøft å komme inn, men det gikk bra.  Det var en taktisk kamp for oss, og vi greide målet, sa keeperen til Viasat.

 UTE:  Petr Cech skreik av smerte og signaliserte at han måtte byttes ut. Nå ryker resten av sesongen for Cech. Foto: NTB Scanpix
UTE: Petr Cech skreik av smerte og signaliserte at han måtte byttes ut. Nå ryker resten av sesongen for Cech. Foto: NTB Scanpix Vis mer