Norge bedre enn Spania

Et landslag å bli virkelig glad i

Norges desidert beste landskamp under Lars Lagerbäck endte med ett poeng mot Spania fire minutter på overtid. Det var to for lite.

KONGEN SJØL: Joshua King gir Norge 1-1 på straffespark fire minutter på overtid. Det var fortjent etter en strålende norsk landskamp, den beste under Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem
KONGEN SJØL: Joshua King gir Norge 1-1 på straffespark fire minutter på overtid. Det var fortjent etter en strålende norsk landskamp, den beste under Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge-Spania 1–1 (0–0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Stein på stein er et godt norsk begrep. Det billedgjør framgang og forteller om ting som blir stadig bedre bare man tror på en plan, er lojal mot den og evner å utføre den.

LARS LAGERBÄCKS NORGE er som snytt ut av dette begrepet. Laget tar stadige steg, blir stadig litt bedre og evnet denne lørdagskvelden å ryste en av verdens største fotballnasjoner. For det var ikke flaks at vi tok poeng, selv om det måtte et straffespark langt inne i overtida til, det var Spania som hadde flaks.

Norge var ikke bare det beste laget.

Norge var etter hvert det klart beste laget.

FOR SEKS OG en halv måned siden herjet Spania med oss i Valencia. Resultatet var ikke så verst, vi tapte bare 2–1. 14–1 i målsjanser forteller noe annet. Vi hadde griseflaks. Men fra 23. mars til 12. oktober har det skjedd underverker med Norge menn A.

Nå var det vår tur til å herje med Spania.

I hvert fall i perioder.

VI TRENGTE EN bragd for å optimalisere EM-sjansene denne kvelden, intet mindre. Vi klarte det nesten. Hadde Norge fått som fortjent – en seier – ville resultatet blitt plassert på samme hylle som 2–1 over Italia (1991), 2–1 over Nederland (1992) og 2–0 over England (1993). Nå står det mest der som resultatet som sparket inn døra til framtida. For selv om vi trengte å vinne for å kunne reise til Bulgaria med litt mer enn håp om hjelp fra andre, så vil innholdet fra disse 90 minuttene gjenreise fotballinteressen som har vært plaget av nedgangstider, men som alltid er latent i kongeriket Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer