- Et landslag nummer to

Nå vil RBK dele Klubben i mitt hjerte-premien med hele Trøndelag.

MANCHESTER (Dagbladet.no): To uker intens stemmegivning fra hele idretts-Norge har gitt et entydig - Rosenborg er landets mest avholdte idrettslag.

Selv om det endte med en skuffende femteplass i Tippeligaen og cup-exit mot Kristiansund, ble det til slutt en tittel for Champions League-gjengangeren fra Trondheim i «Klubben i mitt hjerte».


- Vi er selvfølgelig veldig beæret over å få prisen. Det forteller at vi og de før oss har gjort noe bra, og vi håper å fortsette å være en klubb som har plass i manges hjerter, forteller Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.no.

Skjelbred er født og oppvokst i Trondheim og Rosenborg, og vet bedre enn de fleste hvilken stilling klubben har i den kollektive, trønderske bevisstheten.


- Det er på en måte vårt landslag. Rosenborg er veldig store i Trondheim og betyr mye for byen og folk som bor der. Derfor står RBK også øverst på min prioriteringsliste, sier Skjelbred til Dagbladet.no.


Slovakisk romanse
Han kan ikke sies å ha de samme genetiske anleggene som lagkamerat Skjelbred, men etter to og en halv sesong på Lerkendal har Marek Sapara fått sterke følelser for arbeidsgiveren, som tilfeldigvis deler navn med hans forrige - slovakiske Ružomberok.

- Hjertet mitt ligger her i Rosenborg, sier slovaken med silkefoten til Dagbladet.no og peker på klubbmerket på boblejakka.

- Rosenborg har de beste supportere i Norge, de er fantastiske og gir viktig støtte i alle kamper vi spiller, understreker Sapara.

- Et landslag nummer to


Skandinavisk gigant
Backen Mikael Lustig kom til Rosenborg midtveis i sesongen, og med bakgrunn fra Allsvenskan, som ikke har vært bortskjemt med Champions League-representanter, forteller han at broderfolket ser med beundrende øyne mot Trondheim.

- Det er derfor jeg kom hit. I Sverige vet man at Rosenborg er en av største klubbene i Skandinavia. Det å springe ut på Lerkendal foran 20000 på tribunen, er noe man nesten ikke kan gjøre noe annet sted i Skandinavia, påpeker Lustig overfor Dagbladet.no, som også har lagt merke til at støtten strekker seg langt utenfor Trondheims bygrense.

- Framfor alt ser man på bortekampene at vi nesten har flere i publikum enn hemmelagene vi møter. Det er noe som varmer, absolutt, understreker høyrebacken.


- Alle med forhold til RBK
Den store forkjærligheten for Rosenborg, varmer også sportsdirektør Erik Hoftun.

- Det er vi veldig stolte av og veldig glade for. Vi har fulgt nøye med på stillingen i avisen, og skjønt at vi har ligget godt an. Da er det utrolig artig at vi går helt til topps, sier Hoftun til Dagbladet.no.

Han mener at noe av den brede, nasjonale appellen klubben åpenbart har, må tilskrives klubbens suksess i Champions League.

- Rosenborg er en populær klubb, også utenfor Trøndelag sine grenser. På grunn av prestasjonene våre i Europa over mange år, har vi blitt et landslag nummer to for mange. Når jeg reiser rundt i Norge får jeg høre at alle har et forhold til RBK, forteller Hoftun.


Gir bort fotballer
Med tanke på utstyrsavtalene Rosenborg har som en av norsk idretts mest profilerte merkevarer, vil Hoftun og co sørge for at så mange som mulig får glede av premien fra Norges Idrettsforbund.

- Vi har tenkt til å kjøpe fotballer og gi dem til barn og ungdom i Trønderlag. Vi har tenkt til å dele det opp i to; først mot Valencia på torsdag, hvor vi kommer til å dele ut en del baller. Deretter vil resten deles ut i forbindelse med prosjekter vi har rundt på skolene i Trøndelag, røper Hoftun overfor Dagbladet.no.

I tillegg til at han tror gavene vil være midt i blinken for aktive barn og unge, tror han også det kan være en god langsiktig investering for Rosenborg.

- På sikt er det også bra for Rosenborg at unger har fotballer. Jo mer fotball de får spilt, jo bedre spillere blir de, smiler Hoftun.

PÅ LEIR: Skjelbred og de andre Rosenborg-spillerne møter Ole Gunnar Solskjærs United-reserver i dag.
DE BESTE SUPPORTERNE: Marek Sapara skryter av RBK-fansen.