- Et langt steg i riktig retning

Thorkildsen tilbake med årsbeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En ryggprolaps har forhindret Andreas Thorkildsen i å kaste spyd de siste ukene.

I kveld var han tilbake i DN-gallaen i Stockholm - og en spent Thorkildsen fikk akkurat det svaret han hadde håpet på. Etter et heller forsiktig førstekast på 82,80 meter, fikk Thorkildsen fullklaff i det det andre. Spydet landet på 89,49 meter og 25-åringen strakk armene jublende i været.

- Veldig positivt, sier trener Åsmund Martinsen til Dagbladet.no.

- .Han var helt uten smerter i to kast, men kjente litt i ryggen i tredjekastet. Derfor valgte vi å stå over de tre siste omgangene. Dette var uansett et veldig langt skritt i riktig retning. Alt i alt en veldig god konkurranse.

Bra teknisk

89,49 er årsbeste for nordmannen, og ikke minst en bekreftelse på at han er i rute foran spydfinalen i Osaka-VM 2. september.

- I andrekastet hadde han lang arbeidsvei, fin flyt i tilløpet, og det så veldig enkelt ut. Det var et teknisk godt kast, sier Martinsen.

I tredjekastet landet spydet på 86,09 meter, og det ble hans siste i konkurransen.

ÅRSBESTE: Andreas Thorkildsen har vært usikker etter ryggprolapsen. I kveld beviste han for seg selv og andre at han er i rute foran Osaka-VM. Foto: AP
ÅRSBESTE: Andreas Thorkildsen har vært usikker etter ryggprolapsen. I kveld beviste han for seg selv og andre at han er i rute foran Osaka-VM. Foto: AP Vis mer

Martinsen tør ikke love at Thorkildsen stiller i NM i Askim.

- Det må vi ta en vurdering på i morgen, og se hvordan han føler seg, sier treneren.  

Vant i fjor

Før stevnet understreket Thorkildsen overfor Avisenes Nyhetsbyrå hvor viktig konkurransen var for ham.

- Det vil gi meg svar på hva jeg skal og kan gjøre de fire neste ukene og dermed bli avgjørende for VM-oppkjøringen. Derfor er dette et meget viktig stevne for meg, sa spydesset, og la til at han bare er bekymret for ryggen, ikke formen.

Thorkildsen vant DN-galan i fjor med et kast på 89,78 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer