Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et lite Bjørgen-rykk var nok til å sikre finaleplass for Norge

Hadde full kontroll på lagsprinten.

 TRYGT OG GODT:  Ingvild Flugstad Østberg gikk en god etappe for de norske jentene, som tok seg trygt til finalen.
TRYGT OG GODT: Ingvild Flugstad Østberg gikk en god etappe for de norske jentene, som tok seg trygt til finalen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag var det klart for sprintstafettene for menn og kvinner. Marit Bjørgen/Ingvild Flugstad Østberg og Ola Vigen Hattestad/Peter Northug dannet de to norske lagene.

To lag gikk direkte videre til finalen, mens de seks beste tidene fra de to heatene også gikk videre.

Polen overrasket De norske jentene var de første ut i sporet. De gikk ut i det andre heatet.
 
I det første heatet ble det en parademarsj for Finland. Aino-Kaisa Saarinen og Kerttu Niskanen lå foran fra start til mål på de seks etappene. Justyna Kowalczyk sikret andreplassen i spurtduell med Russland.

Men tilbake til de norske jentene.

Bjørgen-rykk De gikk i heat med USA, Sverige, Italia, Frankrike, Canada, Sveits, Kina og Kazakhstan.

 ET LITE RYKK:  Kikkan Randall hang på Marit Bjørgen på de to første etappene, men fikk det tungt på den siste. Både Norge og USA er videre til finalen.
ET LITE RYKK: Kikkan Randall hang på Marit Bjørgen på de to første etappene, men fikk det tungt på den siste. Både Norge og USA er videre til finalen. Vis mer

Ingvild Flugstad Østberg gikk først ut, og visste at hun er i god form. Inn til veksling lå hun først. Det samme gjentok seg to ganger. Sverige og USA hang på som klegger. Inn til siste veksling sendte Flugstad Østberg ut makkeren Bjørgen sammen med Stina Nilsson og Kikkan Randall.

Marit Bjørgen startet etappen med et nydelig lite rykk. Det var mer enn nok til å få en stor nok luke til at resten av etappen ble en parademarsj.

Norge gikk enkelt videre til finalen sammen med Finland, Polen, Sverige, Russland, Slovenia, Tyskland, Østerrike, USA og Sveits.

Hele Norges coronakart