Et lite vink fra seier

Tommy Berntsen scoret, men det endte uavgjort.

(Dagbladet.no): På søndag rant det både ut og inn for Viking og Lyn. Viking tapte 5-2 for Start i Kristiansand, mens Lyn slo Molde 6-1 på Ullevaal.

Men i dagens kamp klarte de to lagene kun å skape en sjanse hver. I tillegg til at Lyn fikk et mål anullert for offside.

- Det er umulig for oss å se om det var offside. Linjemannen hadde flagget oppe - fair enough, sier Lyns ferske trener Henning Berg til P4.

Tommy Berntsen steg til værs på et innlegg fra kanten og nikket ballen i mål. Da var det ti minutter igjen og alle tilreisende fra Bastionen og Berntsen selv var kraftig uenig i dommeravgjørlsen.

Men mye tyder på at uavgjort også var et «fair enough» resultat for Lyn. Oslolaget virket fornøyd med resultatet tidlig i andre omgang, og brukte det meste av energien på å lukke igjen bakover.

Lyn fikk likevel kampens største sjanse. Kevin Larsen, årets stjerneskudd i Lyn ved siden av mye omtalte John Obi Mikel, sklei ballen utenfor fra kort hold seks minutter etter pause.

Mens Viking, som var medaljekandidat fram til trener Roy Hodgson forklarte at de likevel ikke er gode nok denne uka, ikke evnet å skape sjanser på det stramme Lyn-laget.

Bortsett fra da det glapp fire minutter før slutt. Brede Paulsen Hangelands skudd fra kort hold ble blokkert.

Berg er fersk i trenerrollen og virket fornøyd med ett poeng på bortebane. Men nå venter Rosenborg på Ullevaal førstkommende søndag.

- Vi må jobbe like hardt som vi gjorde mot Molde og Viking. Vi jobber hele tiden så hardt vi kan for å få til det vi trener på, sier Berg.

John Obi Mikel var god på Lyns midtbane og styrte spillet i perioder. Nærmest scoring kom han på et skudd fra 18 meter, men Basso reddet sikkert.

TO PROFILER: Mounir Hamoud og Peter Kopteff var blant de beste på hvert sitt lag, her er de i duell om ballen. Tommy Berntsen, som fikk et mål anullert, gjorde også en god kamp for Lyn.