Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et litt kjedeligere parti og ikke like morsomt for meg

Carlsen mellomfornøyd etter storkamp.

REMIS: Magnus Carlsen og Levon Aronian fra Armenia spilte remis i Zürich i kveld. 
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen og Levon Aronian fra Armenia spilte remis i Zürich i kveld. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fulgte Carlsen-partiet her.

(Dagbladet): Magnus Carlsen møtte Levon Aronian fra Armenia i det andre partiet i Zürich Chess Challenge.

Carlsen åpent bra, men partiet endte med remis (uavgjort).

- Det var greit nok. Jeg følte jeg ikke fikk noe ut av åpningen. Men det ble et interessant parti. Ikke like mye fram og tilbake som i går - og et litt kjedeligere parti og ikke like morsomt for meg, sier Carlsen til TV 2.

- Det var ganske likt hele veien og litt før tidskontrollen følte jeg at jeg ikke hadde noen fordel og da gikk vi for remis, sier Carlsen.

Etter 40. trekket ble de spillerne enige om remis. Hadde kampen gått under 40 trekk, ville sjakkspillerne måttet gjennom et nytt hurtigparti.

Historisk Carlsen hadde et overtak rundt midtveis, men mannen fra Armenia slo tilbake.

- Etter trekk 25 valgte jeg å styre mot remis. Det var en taktisk beslutning. Det var greit nok. Aronian er en god spiller og gjorde ingen klare feil. Da er det ikke lett å vinne og jeg fikk litt dårlig tid. Jeg skulle gjerne vunnet, men remis er aldri krise.

- Dagens parti var midt-på-treet. Det var litt mer slit enn gøy i dag. Det var det høyest rankede oppgjøret i historien, det er en liten kuriøsitet, sier Magnus Carlsen.

Tøff fight Dagbladets sjakkekspert sier følgende:

UTEN TAP: Magnus Carlsen har seier og remis på sine to første partier i Zürich. Foto: AP Photo/Keystone, Walter Bieri
UTEN TAP: Magnus Carlsen har seier og remis på sine to første partier i Zürich. Foto: AP Photo/Keystone, Walter Bieri Vis mer

- Det var en tøff fight mellom verdens to beste sjakkspillere. Aronian lot seg ikke vippe av pinnen, til tross for at han virket en smule defensiv i midtspillet, sier Dagbladets sjakkekspert og stormester Einar Gausel.

- Jeg like ikke 23.Lb4 fra Magnus. Løperbyttet lettet på trykket, og Aronian hadde ingen problemer etter dette, sier sjakkeksperten.

Carlsen og Aronian er verdens to best rankede sjakkspillere og begge virket passe fornøyd med remis.

Nordmanenn fikk en god åpning på storturneringen med seier mot israelske Boris Gelfand i går.

Nakamura slo Viswanathan Anand i fredagens runde og står i likhet med Carlsen og Aronian med én seier og én remis i turneringen, melder NTB.

Hele Norges coronakart