GLAD FOR HODGSON: Henrik Elvestad tror tidligere Viking-trener Roy Hodgson er rett mann for Liverpool. Klubben trenger noen flere gentlemens, mener komikeren. Foto: Agnete Brun / DAGBLADET.
GLAD FOR HODGSON: Henrik Elvestad tror tidligere Viking-trener Roy Hodgson er rett mann for Liverpool. Klubben trenger noen flere gentlemens, mener komikeren. Foto: Agnete Brun / DAGBLADET.Vis mer

- Et lyspunkt i all elendigheten

Elvestad og Møller støtter Hodgson for Liverpool.

|||(Dagbladet): Det er bekreftet: Roy Hodgson har skrevet under som ny Liverpool-sjef de tre neste årene.

Gode nyheter, mener Golden Goal-programleder og Liverpool-fan Henrik Elvestad.

- Det er positivt. Et lyspunkt i all elendigheten, sier Elvestad til Dagbladet.

- I disse tider må vi jo snarere sammenligne oss med Fulham enn United og Chelsea, og Hodgson fikk jo mye til med små midler i Fulham, sier Elvestad.

Han synes det er betryggende å ha en engelsk manager på plass.

- Jeg tror det er viktig med en engelskmann, og synes det er mye mer betryggende enn for eksempel Pellegrini eller Rijkaard, som også har blitt nevnt som mulige kandidater.

Spørsmålet nå er om 62-åringens navn er attraktivt nok for å holde spillere som Steven Gerrard, Javier Mascherano og Fernando Torres i klubben.

- Om Kenny Daglish hadde blitt utnevnt ville jeg følt meg trygg på at hvertfall Gerrard hadde fortsatt. Når det gjelder Hodgson tror jeg det hjelper veldig at det er en engelskmann. Jeg tror både Gerrard og Torres tar hvertfall et år til.

Resultater viktigst
Elvestad ser gjennom fingrene på at den tidligere Fulham-sjefen ikke akkurat er kjent for å spille feiende flott angrepsfotball.

Resultater er det viktigste for Liverpool nå, mener han.

- Alt annet enn resultater kommer i andre rekke. Vi får se hvordan det ser ut når sesongen kommer i gang, men i Liverpool får han jo et litt annet spillermateriale enn det han har rådd over tidligere, sier komikeren.

En annen Hodgson-optimist er Pål Christian Møller.

Lederen i Liverpools norske supporterklubb synes klubben har gjort en bra manageravtale.

- Liverpool er jo ikke i økonomisk posisjon til å hente inn en topp europeisk manager. Roy Hodgson har vist at han er en dyktig manager, så han er absolutt ønsket, sier Møller til Dagbladet.

Som Elvestad er han glad for at det er en engelskmann som overtar Merseyside-klubben. Også supporterlederen kan leve med mindre stil og mer resultater.

- Liverpool har selvsagt en mye bedre spillerstall enn Fulham, så jeg forventer at han kan få enda mer ut av den, sier han.

Engelske medier har allerede begynt spekulasjonene rundt om Brede Hangeland følger Hodgson til Fulham. Det hadde ikke vært Henrik Elvestad imot.

- Det er jo ikke den plassen vi trenger flest nye spillere, men Hangeland til Liverpool hadde ikke gjort noe, det. Han hadde gått rett inn på laget, sier han.

KAN SKAFFE RESULTATER: Så får stilen komme i andre rekke, mener Elvestad og Møller. Foto: Phil Noble / REUTERS.
KAN SKAFFE RESULTATER: Så får stilen komme i andre rekke, mener Elvestad og Møller. Foto: Phil Noble / REUTERS. Vis mer