Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et mesterlag verdig

Mourinho hyller spillerne etter festforestillingen.

(Dagbladet.no): Chelsea - West Ham 4-1.

Ingen lag er blitt mer utskjelt enn Chelsea den siste tiden. De er blitt kritisert for å ha en arrogant manager, for å være et kjøpelag, og for å spille det som på godt norsk kalles rævafotball.

I dag ga de svar på tiltale. Og måten de gjorde det på var et mesterlag verdig.

Med en mann mindre på banen i 75 minutter scoret Chelsea fire ganger, snudde fra 0-1 til 4-1 og spilte festfotball Stamford Bridge knapt har hatt maken til hele sesongen. Det skulle nesten ikke gått an - men kanskje var utvisningen nettopp det Chelsea trengte.

Plutselig tente Chelsea-stjernene som ville løver, jobbet for hverandre og spilte med en slik glød at det bare er å bøye seg i støvet - om man så misliker Chelsea aldri så mye.

- Vi taklet baklengsmålet på en glimrende måte. Vi har fått så mye erfaring med å spille med 10 mann at det ikke påvirker oss, sier Mourinho.

På spørsmå om det røde kortet var korrekt var svaret som vanlig nei.

- Fra min posisjon var det feil, hevder han.

Alex Ferguson sa tidligere denne uka at Chelsea vil få det svært tøft dersom United slår Arsenal. Mourinho mente oppvisningen på Stamford Bridge var et greit svar til United-bossen.

SCORET CHELSEAS ANDRE: Fra det 29. til det 31. minutt scoret først Didier Drogba og deretter Hernan Crespo. Det snudde kampen for Chelsea etter at West Ham hadde tatt ledelsen etter 10 minutter. Foto: REUTERS
SCORET CHELSEAS ANDRE: Fra det 29. til det 31. minutt scoret først Didier Drogba og deretter Hernan Crespo. Det snudde kampen for Chelsea etter at West Ham hadde tatt ledelsen etter 10 minutter. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi viste at det ikke spiller noen rolle hva Manchester United gjør. De kan vinne, tape eller gjøre hva de vil. Vi er ikke avhengige av deres resultater for å bli mestere, sier Mourinho.

Det er ikke ofte Didier Drogba og Hernan Crespo får starte sammen på topp for Chelsea, men mot West Ham i dag fikk de sjansen. Begge kvitterte med hver sin scoring før pausen - og særlig Drogba glitret. 

Også begge midtstopperne tegnet seg på scoringslista i andre omgang, slik at Chelsea til slutt vant komfortabelt 4-1.

Etterpå ble Drogba hyllet av lagkameratene.

- Det er en av de beste prestasjonene jeg har sett av en Chelsea-spiller denne sesongen. Han scoret et flott mål og innsatsen hans var fantastisk, sier kaptein John Terry.


Kalddusj

Serielederen fikk en marerittstart mot West Ham. Etter 10 minutter fikk bortelaget corner, som Benayoun slo utoverskrudd på første stolpe. Asier Del Horno og Frank Lampard glapp markeringen på James Collins - som headet både West Ham og Manchester United til himmels.

Et mesterlag verdig

Det så ut som Chelsea trengte en real kalddusj for å våkne skikkelig.

Serielederne innledet umiddelbart et stormløp mot Shaka Hislop i West Ham-målet.

Først stormet Asier del Horno ned venstrekanten og slo knallhardt inn foran mål. Ballen var på vei til Hernan Crespo, som bare kunne sette ballen i det åpne målet. Daniel Gabbadon fikk imidlertid måkt ballen vekk i siste sekund.

Like etter var Chelsea svært nær igjen, da Lampard slo ballen rett på panna til Didier Drogba. Spissen headet imidlertid over fra ca. seks meters hold.

Det hele begynte å minne litt om alle enveiskjøringers mor, Nederland-Norge fra 1993, da Maniche smalt ballen i tverliggeren etter fint forarbeid fra Drogba før kvarteret var spilt. Essien snappet opp returen, men også den gikk utenfor.

Da samme Maniche noe strengt ble utvist etter 16 minutter for en stempling av Scaloni, virket det som selv han der oppe var imot Chelsea.

Mourinho rasende

Om José Mourinho var sint da Terje Hauge viste ut Asier Del Horno mot Barcelona, var Chelsea-manageren rasende nå.

Stormløpet dabbet av betraktelig i tiden etter utvisningen - før det eksploderte igjen i løpet av to magiske Chelsea-minutter.

Frank Lampard, som fram til da hadde hatt en fryktelig kamp, viste plutselig sin storhet med en genial pasning mot Drogba. Han var hårfint onside, men misset alene med Hislop. Endelig spratt imidlertid ballen Chelseas vei, og Drogba satte returen i mål via foten til Gabbidon.

To minutter senere snurret Drogba rundt med en West Ham-forsvarer inne i 16-meteren. Skuddet gikk gjennom hele feltet - men måltyven Crespo luktet selvsagt hvor ballen ville havne. Fra fem meter fikk han en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål.

Dermed var alt tilbake til det normale - og Chelsea gikk til pause med en 2-1-ledelsen etter en fantastisk første omgang.

Kaptein John Terry satte inn 3-1 på en retur etter 54 minutter, etter at Gallas først hadde banket ballen i tverliggeren.

Det var god natt for West Ham da Gallas økte til 4-1 kvarteret senere. Robben slo et frispark på bakre stolpe, og West Ham-forsvaret fikk ikke klarert skikkelig. Drogba raget høyt og fikk headet ballen ned i beina på Gallas, som enkelt kunne tuppe inn 4-1 fra kort hold.

<B>STRENG UTVISNING:</B> Da Maniche gikk inn i en takling på Scaloni med knottene først, svarte dommeren med å gi Chelsea-spilleren det røde kortet etter bare 16 minutter.
<B>REVANSJ:</B> José Mourinho er nok svært stolt av måten spillerne hans slo tilbake på etter utvisningen i første omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling