- Et mirakel at vi greide å stille klar en bil

Petter Solberg trøblet i rallycross-debuten.

PÅKJØRT UT UTKJØRT: Petter Solberg slet med tekniske problemer med bilen under hele EM-runden på Lydden Hill. Her har Solberg mistet styringen på Citroënen og havnet i jordvollen. Etterpå ble han påkjørt. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
PÅKJØRT UT UTKJØRT: Petter Solberg slet med tekniske problemer med bilen under hele EM-runden på Lydden Hill. Her har Solberg mistet styringen på Citroënen og havnet i jordvollen. Etterpå ble han påkjørt. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Solberg (38) er revansjlysten foran helgens EM-runde i rallycross i Portugal. Nordmannen kjører for en plass blant de tre beste.

Tekniske problemer med bilen ødela for en topplassering under EM-åpningen i England i påsken, og Solberg måtte nøye seg med en tiendeplass.

Siden har østfoldingens team jobbet knallhardt for å fikse bilen. Kun noen få komponenter fikk bli med videre, og bilen er nesten ikke til å kjenne igjen foran EM-runden i portugisiske Montalegre.

- Hele bilen er blitt gjort om siden sist. Vi hadde mange problemer på Lydden Hill, og etter det er alt av drivverk byttet ut og det meste annet endret. Om alt fungerer som vi håper det skal i Portugal, er målet finaleplass og i beste fall en plass blant de tre beste, sier Petter Solberg.

- Mirakel - Som vanlig har vi jobbet «nonstop» siden vi kom tilbake fra England for å prøve å fikse alle problemene som oppsto på Lydden Hill. For å være helt ærlig: det var et mirakel at vi i det hele tatt greide å stille klar en bil til den første runden. Den jobben er min vanskeligste noensinne. Fortsatt gjenstår en god del, men hva som skjer framover, avhenger av opplevelsen vi får i Portugal, forteller 38-åringen.

Petter Solberg skiftet fra rally til rallycross foran årets sesong. Han ble verdensmester i rally i 2003.

Fem nordmenn Fem nordmenn skal kjøre i Portugal. Foruten Solberg stiller også Knut Ove Børseth, Alexander Hvaal, Andreas Bakkerud og Mats Lysen i helgens løp. Sesongen består av ni EM-runder.

Det skal kjøres to heat lørdag. Søndag er det to nye heat før semifinale og finale.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer