Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et monster

Dainis Kristopans er ikke som alle andre håndballspillere.

HØYREIST: Den latviske landslagsspilleren, Dainis Kristopans, er hele 215 cm høy og får selv norske Magnus Abelvik Rød på 204 cm til å se liten ut. Video: Rødt Kort. Foto: Scanpix. Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): I møte med det norske herrelandslaget i håndball vil de aller fleste føle seg underlegne. De fleste av spillerne er godt over gjennomsnittet høye, og har en imponerende fysikk.

Det samme gjelder de andre EM-lagene, men blant gigantene er det én spiller som skiller seg ut. Dainis Kristopans (29) er 2.15 meter høy og har 135 kilo til å gi juling med.

- Han er vel en annen definisjon av svær, mener Eivind Tangen.

Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen beskriver latvieren som noe stort og skummelt.

- Det er rett og slett et beist. Jeg er 2.04, så det er gode ti centimeter opp til han, sier Norges høyeste spiller, Abelvik Rød.

- Det er et monster, mener Johannessen.

- En verdensklassespiller

Kristopans er mannen Latvia setter sin lit til i dette mesterskapet. Det ble tap i åpningskampen mot Spania, mens den høyreiste stjernespilleren viste seg fram med sju imponerende scoringer.

Kristopans enorme fysikk er åpenbar for enhver med brukbart syn, men de norske spillerne mener det ligger mye mer bak latvierens muskler og høyde.

- Det er vel den største håndballspilleren som jeg vet om. Han er et fysisk monster, men så er han faktisk ganske bevegelig til å være over to meter, sier Johannessen.

Kristopans har vært med å vinne Champions League med Vardar og signerte nylig for storklubben PSG.

- Det ligger veldig mye håndball i ham. Jeg har sett han i Champions League og han er veldig god til å vurdere. Selv om man kanskje hadde trodd at han bare gikk opp for å skyte, er han veldig god til å spille ball med linje og kantspiller. En verdensklassespiller, rett og slett, mener Abelvik Rød.

- Må hoppe for å nå opp

De norske gutta er vant til mange tøffe dueller på håndballbanen, men Johannessen illustrer hvordan det er å møte Kristopans sammenliknet med en rekke andre spillere.

- Du vil ikke møte han, for du føler deg underlegen fysisk. Jeg har spilt mot ham en gang, og det var ikke gøy, forteller han og fortsetter:

- Selv om du tror du har ham, så springer han deg nesten ned. I tillegg er han en veldig god håndballspiller med et godt håndballhode. Han er en av verdens desidert beste høyrebacker, skryter Johannessen.

Tangen forteller hvordan Kristopans skiller seg fra andre gigantiske spillere.

- Normalt sett er det helt greit, for det er ofte begrenset hvor mye de kan bevege seg. Det kan være greit i forsvar, og bedre å møte noen som er stor enn en liten kjapp spiller. Men han er veldig bevegelig, så den kombinasjonen at du nærmest må hoppe for å nå opp til han, men så kan han finte deg i samme slengen, kan være litt «tricky», sier han.

I gruppe med Tyskland og Nederland, er det få som tror at Latvia kan ta seg videre, men Kristopans har fremdeles to kamper å vise seg fram i.