- Et mysterium at Gustafsson ikke er i EM

Molde-spillerne i vantro etter møtet med Lyn.

(Dagbladet.no): • Molde FK - FC Lyn Oslo 0-1 (0-0)

Tidligere Molde-keeper Eddie Gustafsson viste ingen barmhjertighet på sin gamle hjemmebane, og stoppet alt som kom med stor autoritet. Etter kampen var Magne Hoseth, som hadde Moldes kanskje beste avslutningsforsøk på volley, hoderystende til at Gustafsson ikke er å finne i sommerens EM-sluttspill.

Hadde svenskenes landslagssjef Lars Lagerbäck tatt et avbrekk i oppladningen til Hellas-kampen, kan det nok henne at han angret på avgjørelsen om å utnevne Andreas Isaksson, Rami Shabaan og Johan Wiland som Sveriges tre burvoktere under mesterskapet i mellom-Europa.

Med Gustafsson med den svenske troppen i Sveits, kunne det ha vært forskjellen mellom fasiten på null poeng, og sesongens første tre poeng på Aker stadion.

- Det er et mysterium at Eddie Gustafsson ikke er i EM. Han er Sveriges desidert beste keeper, og det er bare å ta av seg hatten og si at han var i verdensklasse i dag. Det hadde vært greit om han var i EM, sier Magne Hoseth til TV 2 etter kampen.

Hovedpersonen selv understreker imidlertid at EM er et tilbakelagt kapittel.

- Det er alltid gøy å holde nullen, og det med EM har jeg lagt bak meg. Jeg fokuserer på det som skjer med klubblaget, sier Gustafsson som på direkte spørsmål mener at han er i sitt livs form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyn-trener Henning Berg er også fornøyd med hvordan Gustafsson fremstod i dag, og hvordan keeperen har taklet vrakingen til sommerens fotballhøydepunkt i Sveits og Østerrike.

STØDIG: Eddie Gustafsson var igjen i strålende kampform, og drev Molde til vanvidd. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
STØDIG: Eddie Gustafsson var igjen i strålende kampform, og drev Molde til vanvidd. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- I førsteomgang hadde han ikke så mye å gjøre, og han tar det som kommer på en bra måte i annen. Jeg kunne ikke se at han hadde så mange feberredninger i dag, men så er jeg vant til at han har mange gode redninger, sier Berg til TV 2 før han fortsetter å prate om Lars Lagerbäcks keepervalg.

- Jeg er overrasket over at han ikke er i troppen, men det er bra for oss at han kan spille. Likevel unner vi selvfølgelig Eddie all mulig suksess, og han burde ha vært i Sveits og Østerrike, påpeker Berg.

Matchvinner Bjarnasson

Berg var selvfølgelig også fornøyd med at Lyn tok en verdifull borteseier i den siste kampen før sommerpausen. Theodor Elmar Bjarnason ble matchvinner da han fikk stokket beina og omsatt Kim Holmens pasning i scoring.

Holmen kom alene igjennom mot Jan Kjell Larsen i Molde-buret, men i stedet for å skyte, la han ballen tilbake i feltet, hvor både Ighalo og Bjarnason kom halsende. Førstnevnte hoppet unna i siste liten, og lot Bjarnason orientere seg, før islendingen dro av Koskela, og satte ballen kontrollert under Larsen fra 9-10 meter.

Rødt kort

Lyn var gode i førsteomgang, og hadde initiativet i kampen. Både Ighalo og Holmen var farlig frempå, selv om Molde hadde den største sjansen da Mota skjøt via Gustafssons fingertupper og i stolpen.

Lyn fikk det tidlige målet i annenomgang, og fortsatte å male på. Men da midtbanestrateg Paul Obiefule fikk sitt andre gule kort for å hindre vertene i å ta et frispark, fryktet kanskje de tilreisende Lyn-supporterne en reprise av kampen mot Strømsgodset i Drammen da laget ledet, men ble redusert til 10 mann og tapte.

- Et mysterium at Gustafsson ikke er i EM

Derfra og inn ble den en ryggen-mot-veggen-jobb, og selv om Molde hadde mulighetene til å avgjøre, kunne Lyn reise tilbake fra «rosenes by» med tre poeng.

• Vi fulgte Molde-Lyn direkte.