Ole Gunnar Solskjær:

- Et nivå vi ikke er vant til

Ole Gunnar Solskjær mener PSG var på et høyere nivå enn Manchester United på Old Trafford i kveld.

GEDIGEN NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær røyk på sitt første tap som Manchester United-manager. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
GEDIGEN NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær røyk på sitt første tap som Manchester United-manager. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - PSG 0-2

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har et blytungt utgangspunkt før returkampen mot PSG i Paris.

Med 0-2 i bagasjen og Paul Pogba ute med suspensjon, kunne det ikke sett stort mørkere ut med tanke på mulighetene for å avansere til kvartfinalen.

Ole Gunnar Solskjær framsto likevel ikke som en slagen mann da han stilte på pressekonferanse en snau time etter kampen.

- Du blir aldri overrasket i fotball. Det var en jevn kamp og det vil alltid være vanskelig mot store lag. Første omgang var «even-steven». Det første målet er alltid viktig, og måten vi slapp inn målet på var skuffende. Vi skal ikke slippe inn mål på dødball, men det gjorde vi. Det andre målet var kvalitet, sier Solskjær.

ENDTE MED TAP: Storoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United endte med tap for Ole Gunnar Solskjærs og hans menn. Her oppsummerer Dagbladets kommentator Morten Pedersen kampen. Video: Pedersen / Monge Vis mer

- I dag var vi ikke på det nivået, dette er et nivå opp fra det vi er vant til. Vi hadde en fantastisk rekke. Vi kom inn i denne kampen med selvtillit og god form, men de er på et høyere nivå. De har kvalitet fra keeperen til spissen. Det er en grunn til at de er en av favorittene i Champions League. Det er det nivået vi må sikte mot, sier Solskjær.

Virkelighetssjekk

45-åringen fikk spørsmål om kveldens kamp var en virkelighetssjekk for ham.

- Ja, kanskje du kan si det. For det er det nivået vi ønsker å være på. Vi har snakket om topp 4. Topp 4 er en ting, men vi ønsker å være på toppen og Manchester United bør være på toppen. Vi møtte et topplag. Spillerne er selvfølgelig skuffet, men jeg tror også at de vet at vi må bli bedre for å komme på det nivået vi ønsker.

Og historien er dyster lesning for selv de største optimistene. Ingen lag har gått videre i utslagsrundene i Champions League etter å ha tapt 0-2 på hjemmebane i den første kampen. Solskjær har likevel ikke gitt opp.

- I første omgang skapte de ikke så mange problemer, men vi skapte heller ikke så mange problemer for dem. Jeg syns de forsvarte seg veldig bra mot oss. Vi hadde mange innlegg i andreomgang, men bevegelsene var ikke gode nok. De var et nivå høyere enn oss i dag, vi må være ærlige og si det. Det kommer til å bli vanskelig, men det er ikke umulig, sier Solskjær om sjansen for å gå videre.

FRA CARRINGTON: Den siste treningen til Manchester United før den svært viktige kampen mot Paris Saint-Germain er nå gjennomført. Dagbladets reporter på stedet forteller at alle de store stjernene var på plass. Video: Christian Monge Vis mer

- Lær av det

Solskjær har en klar beskjed til egne spillere:

- Ikke syns synd på dere selv, det er noe dere må lære av, det er et nivå høyere enn vi er vant til. De er erfarne, de laget noe frispark. Det er bare slik det er. Mange av spillerne er unge. Lær av det. Du må se framover. Vi skal møte Chelsea og Liverpool i de neste kampene, så de som syns synd på seg selv vil sannsynligvis ikke spille mot Chelsea.

Solskjær gikk altså på sitt første tap som manager i Manchester United. Han tror ikke spillerne lar seg affisere særlig av det.

- Nei, ikke i det hele tatt. I denne klubben slår vi tilbake, vi må slå tilbake. Vi er i Champions League, så det vil alltid bli vanskelig uansett hvem du spiller mot. Det viktigste er ligaen, vi har FA-cupen mot Chelsea. Vi har så mange kamper å spille, så nei, jeg er ikke redd for det.

- Jeg har sett reaksjonen deres i garderoben og de er skuffet, men det er nok vilje der til å snu dette. Vi skal gi det en sjanse i Paris. Det er et stort fjell å bestige, men det er ikke umulig hvis vi leder 1-0 til pause - og det er det vi må jakte, sier Solskjær med klar tone.

Neste kamp for Manchester United er i FA-cupen mot Chelsea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer