Et norsk mønsterbruk

Sprintgutta gjør det hele toppidretten skulle gjøre.

VINNER IGJEN:  Stadig nye triumfer for de norske sprintgutta. Det forteller om et sjeldent lag. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VINNER IGJEN: Stadig nye triumfer for de norske sprintgutta. Det forteller om et sjeldent lag. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLA VIGEN HATTESTAD er visst lei av alt pratet om hvor real han var i siste OL da han ga fra seg plassen til lagkamerat Øystein Pettersen bare på mistanken om en bitte liten forkjølelse. Det er ok. Skisprinterne er mye mer enn et forbilledlig fellesskap der individuelle løpere for lengst har lært seg at nettopp det å unne hverandre suksess er det beste grunnlaget for selv å lykkes.

Det er derfor det er helt andre ting enn klok kameratslig oppførsel å hente fra landslaget til Ulf Morten Aune.

FØRST og fremst er det selve tilnærmingen til idretten dette dreier seg om.

Sprintlangrenn er fortsatt en ny sport. Det innebærer at den som ikke stadig ser etter nye strategier for å bli bedre i utgangspunktet lever farlig.

For en gruppe med så mange tetplasseringer de siste årene som det norske laget, hadde det vært en nærliggende å havne i den fella. I stedet har alle løperne og trener Aune hele tida presset seg selv for å være de som utvikler idretten. Slik har sprintlangrenn blitt utypisk sett mot det tradisjonelle bildet av en konservativ norsk skiidrett. Her er gruppa som både har fornyet det nasjonale skimiljøet og dyttet grensene i selve sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer