Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et nummer for små

Sør-Afrikas spillere var ikke bare et hode kortere enn motstanderne, men ble også et nummer for små da de møtte Pequeniños i dag. Men Sylvia Brustad ga dem 5000 kroner som plaster på såret.

Norway Cup-eventyret tok slutt i sekstendelsfinalen for småguttene fra bydelene Kayelitsha og Mitchell's Plain utenfor Cape Town i Sør-Afrika.

Det sørafrikanske laget stilte med mange 12- og 13-åringer i klassen for gutter opp til 14 år, og både alders- og høydeforskjellen ble til slutt for stor da de møtte Pequeniños fra Brasil. Sør-Afrika tapte til slutt 3-0, etter tre seire og en uavgjort kamp i turneringen.

- Jeg tror guttene har lært at det alltid er sporten som vinner. Det viktigste er hvordan vi spiller, sier lagleder Clive Bailey til Dagbladet.

Gevinst

Og selv om Sør-Afrika nå kan bruke de neste ukene til å slappe av i Oslo og hos verter i Halden, kan de også glede seg over et lite plaster på såret. I den daglige trekningen for 5000 kroner trakk kommunalminister Sylvia Brustad opp Sør-Afrika fra hatten. De ble trukket ut blant lag som hadde samlet kartonger for resirkulering. Nå vil sørafrikanerne dele prispengene med lagene de deler losji med på Nordstrand skole.

- Guttene fra Brasil hjalp oss å samle kartonger i dag, og vi har fått masse støtte fra lagene fra Zambia, Zimbabwe og de andre afrikanske landene. Nå skal vi bruke prispengene på en fest for alle sammen, sier laglederen.

Som Norge?

Også Thivhilaeli Makatu ved den sørafrikanske ambassaden i Oslo var full av lovord om sine små landsmenn.

- Jeg vet hvor de kommer fra, og her har de maktet å skyve motsetningene til side for å spille fotball med andre barn. Mange av dem jeg har snakket med sier de skulle ønske de bodde i en slikt land, men jeg forteller dem at Sør-Afrika kan bli som Norge om 10 til 20 år, sier Makatu.

I går ble Kayelitshe omringet av styrker fra politiet og hæren for å prøve å stanse volden som har eskalert i bydelen den siste tida.

SPANDABEL: Sylvia Brustad trakk ut sørafrikanerne til å motta 5000 kroner.
NÅDDE IKKE OPP: De små afrikanerne tapte 3-0 for brasilianerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media