Et nydelig øyeblikk

Sport kan knapt bli finere enn da Eldar Rønning vant 5-mila.

DRØMMEN BLE OPPFYLT:  En mer enn glad Eldar Rønning hylles etter seieren på 5-mila i Holmenkollen. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
DRØMMEN BLE OPPFYLT: En mer enn glad Eldar Rønning hylles etter seieren på 5-mila i Holmenkollen. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØLELSESVARME Eldar Rønning klarte å holde gledestårene tilbake der han lå totalt utmattet i snøen i målområdet, men han hadde  ikke trengt det. Der og da ville det vært like greit for langt mer kontrollerte idrettsutøvere å sippe litt over ett av sportens nydeligste øyeblikk:

•• Da drømmen endelig gikk i oppfyllelse for en skiløper som har villet hardere og mer enn de fleste.

For nå er Eldar Rønning på plass blant de aller største gutta.

5-MILA i Holmenkollen er ment å skille mellom små og store skiløpere. De siste årene har det riktignok sneket seg inn en nostalgisk villfarelse om at denne mannsdomsprøven var røffere før; dengang løperne forsvant inn i Nordmarka og bare dukket opp en gang eller to innunder hoppbakken i Holmenkollen, men det er bare føleri:

•• Sjelden har løpet vært hardere enn i dag, og sjelden har en vinner hatt en vondere innspurt.

For da Eldar ga opp dobbelttakene i det sugende, solvarme sporet seksti meter før mål og saset på en diagonalspurt, hang sjansene i en pinnestiv kropp.

AT det likevel holdt, skyldes kanskje fortida som sprinter. For noen år siden var Eldar kjent som en løper som kunne prestere godt selv med mye melkesyre i beina. Gjennom et langt treningssamarbeid med den gamle olympiske 800-meter mesteren Vebjørn Rodal har han vendt seg til å mestre høy fart med en stiv kropp. Rodals metode har blant annet bestått av røffe intervaller i flatt terreng for å presse opp maksimalfarten med melkesyra skvulpende i kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer