Fikk klar beskjed:

- Et ødelagt menneske

USAs tidligere sisteskanse Hope Solo (41) har lagt en vanskelig tid bak seg. Nå avslører keeperkollega hennes ord til amerikaneren etter skandalen som rystet USA.

TO X FOTBALLIKON: Alex Morgan og Hope Solo er to av USAs største fotballprofiler. Sistnevnte har etter fotballkarrieren vært involvert i flere skandaler. Foto: NTB
TO X FOTBALLIKON: Alex Morgan og Hope Solo er to av USAs største fotballprofiler. Sistnevnte har etter fotballkarrieren vært involvert i flere skandaler. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer ble fotballprofilen Hope Solo dømt til 30 dagers fengsel for fyllekjøring. En politipatrulje fant den tidligere USA-keeperen bak rattet på bilen hennes på en parkeringsplass i mars.

Solo skal ha sittet der full og med motoren i gang i mer enn en time. Promilletesten viste 2,4 i promille - tre ganger så mye som er tillatt for kjøring i North Carolina.

I seinere tid ble det også kjent at hennes tvillingdøtre på to år satt i baksetet. Den tredobbelte olympiske mesteren og verdensmesteren avsluttet sin aktive karriere i 2016.

RASERIUTBRUDD: Den amerikanske landslagskeeperen fikk kontrakten terminert. Det var hun veldig lite fornøyd med. Video: Fullscreen Media Vis mer

I en episode av svenske Radiosportens dokumentar, der de går i dybden på Solos karriere, forteller hennes tidligere keeperkollega Hedvig Lindahl at hun tok kontakt med amerikaneren etter fyllekjøringsskandalen.

- Jeg mener å huske at jeg skrev til henne. Om hun så meldingen, vet jeg ikke. Men jeg følte hun trengte støtte. At hun var en ødelagt person som trengte hjelp til å komme seg ut av dette. Når det er barn involvert blir det automatisk mer alvorlig, sier Lindahl i episoden ifølge Expressen.

SENDTE MELDING: Hedvig Lindahl (i rødt) sendte Hope Solo en melding etter skandalen. Her avbildet i kvartfinalen som Sverige vant. Foto: NTB
SENDTE MELDING: Hedvig Lindahl (i rødt) sendte Hope Solo en melding etter skandalen. Her avbildet i kvartfinalen som Sverige vant. Foto: NTB Vis mer

Den svenske burvokteren viser også til en episode der Solo fyrte løs mot Sveriges landslagskvinner etter de slo ut Solos USA i kvartfinalen av OL i 2016.

- Vi spilte mot en gjeng feiginger. Det beste laget vant ikke i dag, sa Solo etter kampen.

Uttalelsen falt ikke i god jord hos det amerikanske fotballforbundet. Som følge av de sjokkerende ordene i retning Sverige, ble hun utestengt fra landslaget i seks måneder.

- Hope Solos kommentarer etter kampen mot Sverige i OL var uakseptabel og møter ikke fair play-kravene vi har til våre spillere, het det i en uttalelse fra forbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer