Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et OL mot normalt

Bente Skari er storfavoritt på dagens 10 km. Det er fali' det...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For i dette OL er det lite som går etter oppskriften. Det startet med at George W. Bush innførte sin egen frase i forbindelse med den offisielle åpningen.

Siden har det meste vært unormalt i Salt Lake City.

De tre første konkurransedagene har den ene favoritten etter den andre sviktet.

  • Johan Mühlegg og Stefania Belmondo vant åpningsøvelsene på langrennstadion. Ikke senasjonelt, men måten de gjorde det på var ikke akkurat normal. Belmondo vant til tross for at hun brakk staven. Spanias Mühlegg smadret feltet før tremila var kommet skikkelig i gang. Pallen ble ikke noe mindre unormal av at tyskspanjolen fikk selskap av to østerrikere. Favorittene Julia Tsjepalova og Per Elofsson havnet utenfor pallen - Elofsson kom ikke til mål en gang.
  • Før 5000 meter på skøyter trodde mange på nederlandsk trippel. Seieren skulle stå mellom Carl Verheijen og Bob de Jong. Det ble nederlandsk seier, men verken til Verheijen eller de Jong. De ble henholdsvis nummer 6 og nummer 30. Jochem Uytdehaage vant foran en amerikaner og en tysker.
  • Hopprennet skulle bli en duell mellom årets enere Sven Hannawald og Adam Malysz. Det ble det for så vidt også, men de kjempet om å ta plassen bak sveitsiske Simon Amman. 20-åringen, som pådro seg hode- og skulderskader i et stygt fall i verdenscupen for bare en måned siden, vant Sveits' første OL-gull i hopp. Han hadde aldri vunnet et verdenscuprenn. Unormalt sett med norske øyne: Fire nordmenn i finalen.
  • Utforgullet var reservert til årets suverene ener Stephan Eberharter. Østerrikeren har allerede avgjort utfor-verdenscupen, men i OL-utforen ble han satt på plass av landsmannen Strobl og Lasse Kjus.
  • Felix Gottwald og Ronny Ackermann har vært suverene i kombinert denne sesongen, men ikke i OL: Da ble de slått av to unge finner.
  • Anni Friesinger hadde vunnet alt før OL. 3000 m-gullet var nærmest inkassert og festen bestilt. Det endte med fjerdeplass for den tyske skøyteyndlingen.
  • George Hackl skulle bli historisk ved å vinne sitt fjerde OL-gull på rad. Historisk ble han, men det var fordi han tok medalje i fem OL. Tyskeren tok sølv i går.
  • Alle forventet en duell mellom Magdalena Forsberg og Liv Grete Skjelbreid Poiree på 15 km skiskyting. Få snakket om tyskerne - og i hvertfall ikke Andrea Henkel. Skytemaskinen Forsberg hadde alle muligheter da hun kom inn på siste skyting, men bommet to ganger og skjøt bort gullet. Veldig unormalt til Forsberg å være.
  • I går skulle også Jeremy Wotherspoon legge grunnlaget for OL-suksess på 500 meter. Men sprintverdenmesteren falt på den første langsiden og får ikke en gang være med når øvelsen avgjøres i dag.
  • Kari Traa er en av svært få favoritter som har innfridd. Det eneste som var unormalt der var at det var konkurrentene - og ikke vossejenta - som ble avkledd.

I ettermiddag skal Bente Skari vise at norske jenter kan leve med gullpresset. For beklager å si det, nittedalsjenta er storfavoritt.

MAGEPLASK: Jeremy Wotherspoon forsvant raskt ut av 500 meteren. Foto: SCANPIX/AP
<B>SKUFFET:</B> Anni Friesinger var av mange utpekt som OL-dronning. Det startet med 4. plass på 3000 m. Foto: SCANPIX/REUTERS
<B>BRØT:</B> Halvveis i tremila hadde Per Elofsson fått nok. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart