-  Et øyeblikk jeg vil huske

Roar Strand rangerer scoringen mot Arsenal i går som et av sine aller største i Champions League.

LERKENDAL (Dagbladet): Tirsdag kveld var Strand så stiv i lysken at han tvilte på om han var i stand til å spille mot Arsenal i det hele tatt. Men RBKs medisinske apparat stablet gutten på beina. Og i god gammel Strand-tradisjon var han best da det gjaldt. På 0- 1 i andre omgang snappet han ballen fra en overarrogant Sol Campell, spilte til Frode Johnsen, som igjen fant Fredrik Winsnes. Via Øyvind Storflor på venstrekanten fikk Strand tilbake ballen på 14 meter. En suser i nett-taket senere, var det bare én tanke i hodet på Roar Strand.

-  Det eneste jeg tenkte da ballen gikk i mål, var at jeg skulle løpe bort til Kjernen, og feire målet sammen med dem. Jeg hadde gitt dem noe, og da ville jeg dele gleden med dem, smiler Strand.

Beste laget

Han aner ikke hvor mange mål han har scoret i Champions League.

-  Nei, jeg har ikke peiling. Men dette er et øyeblikk jeg vil huske.

For det skjer alltid noe med RBK-veteranen når det står storlag på andre siden av Lerkendal-matta.

-  Klart det er noe spesielt. Dugg i gresset, og bra motstand. Det er noe ekstra. Så kjenner kanskje ikke disse lagene til styrkene våre. På en måte er det litt lettere i slike kamper.

Skjønt. Lett var det aldri i går.

-  Arsenal var kanskje det aller beste laget vi har spilt mot på Lerkendal. I alle fall blant de to-tre beste, sier Strand, som i kjent beskjeden stil ikke ville si så mye om sin egen innsats.

-  Splendid

Men treneren og lagkameratene sparte ikke på superlativene.

-  Amazing, splendid, he was brilliant, skrøt Ola By Rise på engelsk på pressekonferansen etter kampen.

Strand.

-  Jeg gir han elleve av ti poeng, eller en sjuer på terningen. Det er først og fremst holdningen hans til kampen som imponerer meg mest. Han kunne jo knapt gå på beina, likevel går han utpå der og leverer en strålende innsats, sier By Rise.

Erik Hoftun lot seg også imponere.

-  Roar var fantastisk. Han har store smerter, men likevel leverer han til de grader varene.

Midtbane-kollega Jan Gunnar Solli, mener Roar Strand er unik.

-  Er du på lag med Roar, på trening eller i kamp, så er det store sjanser for at du spiller på et vinnerlag. Han er en fantastisk fighter, og et forbilde. Han fortjente virkelig målet i dag etter de sjansene han hadde mot Panathinaikos i forrige kamp. Vi snakket om det før kampen, at det kom til å bli Strand-party i dag. Og det ble det, smiler Solli.

Visset om Roar

Også Arsenal-spillerne var fulle av lovord om Strand. Arsenals målscorer Fredrik Ljungberg hadde advart lagkameratene om han på forhånd. Og de hadde merket seg Strand etter videoanalysen av Panathinaikos-kampen.

-  Jeg har spilt mot Roar Strand før, og visste hva han sto for. Vi var også forberedt på at Strand var god i boksen. Vi slapp til feil gubbe i den situasjonen, sa Ljunberg til Dagbladet etter kampen.

Patrick Vieira var også imponert over scoringen.

-  Vi rotet det til i forsvaret, og han vant ballen. Men avslutningen hans var virkelig god, sier Vieira til Dagbladet.

På jobb

Alle småskadene til Strand kan nå sette en stopper for landskampene mot Skottland og Slovenia i neste uke.

-  Jeg har snakket med Åge Hareide, og vi har blitt enige om at jeg skal vurdere situasjonen etter helgas serierunde. Norge er ikke tjent med å ha en havskadd Strand på laget, smiler han.

Men han innrømmer at alle småskadene er irriterende for ham. Selv om han vet at han selv er skyld i mange av dem. De som følger med på RBK-treningene, vet at Strand er mannen som gir alt. Hele tida.

-  Ja, jeg må bli flinkere til å ta det med ro. Jeg har snakket med det medisinske apparatet vårt om det. Jeg trenger ikke å trene så hardt som jeg gjør når vi spiller to kamper i uka. Ørjan Berg er flinkere enn meg der. Han går av treningsfeltet så snart han kjenner antydning til noe smårusk, mens jeg ofte spiller videre.

Strand droppet den verste feiringen i går. For 1- 1 mot Arsenal, var som en seier for RBK, som tross alt var heldige som unngikk tap.

-  Det blir nok tidlig kveld. Jeg har fått meg jobb vet du, og må tidlig opp. Jeg har en avtale med min nye arbeidsgiver, Felleskjøpet, så det blir nok rett hjem. Kan ikke droppe en avtale som er gjort på forhånd, ler han.

<B>REDNINGEN:</B> Roar Strand klinte til på direkten da Storflor spilte en flott pasning tilbake til Strand. Arsenal keeper måtte se seg slått.